fallback

Китайци направиха Land Cruiser за бедни

Копието на всъдехода на Toyoта струва 29 000 долара

Китайските компании продължават да копират световнозвестни модели без да се притесняват и големият всъдеход на марката Hengtian е поредното доказателство. Той е почни еднакъв на външен вид с Toyota Land Cruiser, но е в пъти по-евтин.

Моделът се казва L4600 и в профил трудно може да бъде различен от оригиналната Toyota Land Cruiser 200 (версията преди фейслифта).  Дължината на "клонинга" е 5239 мм, а разстоянието между двете оси достига 2950 мм. Така китайското копие е по-голяма от японския всъдеход, който е дълъг 4950 мм и има междуосие от 2850 мм.

Засега е известно, че Hengtian L4600 ще получи китайски двигател - бензинов V8 с обем 4,5 литра, развиващ мощност от 286 к.с. Той е свързан с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Предполага се, че има и система за задвижване на четирите колела.

В продажба ще се предлага версии с 5 и 7 места, като прави впечатление, че в интериора се залага на огромен екран на мултимедийната система, както на напълно сензорно управление на бордовите системи.

До този момент марката Hengtian от град Яан, провинция Съчуан, се занимаваше само с производството на пикапи, като "копието" на Toyota Land Cruiser 200 е първият чисто пътнически модел на този производител. Той излиза на пазара срещу 21 900 щатски долара, което поне 2 по-малко от цената на японския всъдеход.

Снимки: weibo.com

fallback
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    Хубаво си избрал колата онлайн, но пак трябва отидеш да я видиш. Да отделиш време и пари за пътуване, което за много хора е много страшно, но всъщност не е. И също много хора дори английски не знаят за да стигнат до дилъра който говори български.
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    То в наши дни трябва да си *** или мазохист, за да си купиш луксозен автомобил от Горубляне. Тук се внасят само бракувани в Европа коли и милионници. Да купиш от Германия си е разправия и излиза скъпичко, но поне получаваш кола. Ако искаш кола под 5-6 години не си заслужава много за повечето коли, а по-добре да си вземеш купувана в БГ. Ако все пак си опрял до "нофнос качваш се и караш" - взимаш нещо по-просто и само бензин. Никакъв премиум, никакви дизелови "бегачки"
  • #5
    China mayna ( преди 4 години )
    Германците ПРАВЕХА (минало време) хубави коли до 1993-1997 г. Оттогава насам хубавите коли са японските, корейските, а отскоро и китайските.
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    това си е баш за тука... гъзария ама без пари ако може...
  • #3
    Пaтицa по пекински ( преди 4 години )
    Китайците имат ментета и на германските "премиум" тapaляcници. Така че, вместо "нов внос", ceлcките тарикати, може да си купувате от тях. Поне са нови и са една идея по- сигурни от 15-20 годишен, неподдържан, германски кютyк.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Абе незнам за Дошо, ама повечето, които драскате тука, когато ви се наложи да си ремонтирате 20-годишните бapyтapници, пълзите като мишки из други форуми и търсите начин, как да дадете 20 лв. за нещо, което нормално струва 200 лв.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Дошка, налазвай брат. Тънкана си е. Само ще трябва да си гепиш 3 емблеми на Тойота и мечтата ти ще се е сбъднала. Дерзай.
fallback
Последни