IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци показаха флагманския си седан на ток

По размери триобемният BYD Han е колкото Hyundai Sonata и Tesla Model S

Китайци показаха флагманския си седан на ток

Китайската компания BYD обяви скорошната премиера на луксозния си бизнес седан Han и показа снимки на модела. Автомобилът ще се появи на местния пазар през втората половина на годината като напълно електрически и в хибридна версия. Официалният му публичен дебют пък ще бъде на автомобилния салон в Пекин в края на април.

BYD (Build Your Dreams) не разкри технически подробности за модела, като се похвали само с рекордно нисък коефициент на аеродинамично съпротивление - Cx = 0,233. Това е по-добре отколкото при Tesla Model S (Cx = 0,24), но по-лошо от новия Mercedes-Benz A-Class (Cx = 0,22). Знае се също така, че електрифицираните седани ще бъдат оборудвани с модерни литиево-желязо-фосфатни батерии, но няма официална информация за пробега без презареждане.

Китайските журналисти успяха да научат размерите на модела от откритата база на Министерството на промишлеността и търговията. В сертификационните документи е записано, че дължината на седана е 4980 мм, широчината - 1910 мм, височината - 1495 мм, междуосието - 2920 мм, а максималният допустим размер на гумите - 245/45 R19. По размер BYD Han ще бъде сравним с новия Hyundai Sonata (дължина 4900 мм) и Tesla Model S (дължина 4978 мм).

Още снимки - в галерията:

Интересното е, че BYD Han ще се появи на пазара с две "лица": хибридната и електрическата версия доста се различават по външните панели - имат различни брони, радиаторна решетка, калници, преден капак и оптика! Тази само на ток лесно може да бъде разпозната по нейната "плътна" радиаторна решетка и черните елементи на задната броня.

Данните за двигателите са противоречиви: за хибридната версия се твърди, че ще има 2-литров четирицилиндров двигател с мощност 192 коня и електромотор, развиващ 245 к.с. Общата мощност та системата се пази в тайна. Електрическият BYD Han ще се предлага със задно или със задвижване на всички колела и е оборудван с един или два електромотора. Базовият вариант ще получи електромотор с мощност 222 коня на задния мост, а в топ версията си седанът ще бъде оборудван с още един, който развива 272 к. с.

BYD Han

Салонът на BYD Han още не е разкрит, но според китайските медии седанът ще получи интериор, идентичен на "по-младия" модел Qin. Това означава, че флагманът ще има 12,8-инчов мултимедиен дисплей, цифрово табло и волан с две спици в стила на Mercedes-Benz S-Class.

Снимки: BYD

0 от 500