fallback

20-годишно BMW стряска с цената си

M5 e39 с пробег от 16 700 км се продава за 60 000 долара (ГАЛЕРИЯ)

Фактът, че старите коли в добро състояние струват много пари, отдавна вече не е новина. Случва се обаче цената на някои екземпляри значително да надвишава тази на повечето нови автомобили, произведени през 2020 г. Такава е ситуацията и с това BMW e39.

BMW 5-Series e39 просто разби пазара по своето време. Неговата версия M5 с двигател S62 и до ден днешен е считана от много почитатели на марката за най-красивия и успешен модел на всички времена. 4,9-литровия атмосферен V8 развива мощност от 400 к.с. и 500 Нм въртящ момент, което дори днес, 20 години по-късно, е доста добър показател.

Този конкретен екземпляр BMW M5 e39 е произведен през 2001 година, а пробегът му е едва 16 700 км. Автомобилът има 6-степенна механична скоростна кутия, а освен това притежава всички прелести на техническото оборудване от 90-те до началото на новия век.

Още снимки - в галерията

Каросерията е боядисано в шикозния цвят Carbon Black Metallic, който повече напомня на тъмносин, отколкото на черен. Предницата е оборудвана с дневни светлини и халогенни фарове за мъгла. Автомобилът също така има подгряване на ключалките, електрически люк, сензори за дъжд и ксенонови фарове с автоматична корекция.

Салонът може да се похвали с шофьорска седалка с памет, регулиране височината на предпазния колан, волана и външните огледала, стерео система с 10 високоговорителя с 6-дисков CD чейнджър, климатик, круиз контрол, отопляеми предни седалки, двуцветна черна и синя кожена тапицерия, сателитна навигация и др. По-конкретно, този M5 е оборудван и с 18-инчови многоспицови джанти M Satin Chrome и вентилирани дискови спирачки. В допълнение, моделът е снабден с всички видове системи за контрол на стабилността още в базовото си оборудване.

И сега към най-интересното. Цената на този "музеен експонат" надхвърля 60 000 долара. Какво ново BMW може да се купи за тези пари? Като начало - новата 3-Series G20 в комплектацията M-Perfomance, за която ще трябва да платите само около 20 хилядарки. Или например чисто новото BMW X5. Както и две бройки BMW M5 e60 или дори BMW M5 F10 в доста добро състояние. Горните факти обаче просто не са в състояние да повлияят по някакъв начин на ценителите на е39 или на лудите колекционери, които са готови да пръснат толкова пари, за да се похвалят след това на приятелите си.

fallback
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    тва е колата най-красивото бмв което е направено някога
  • #7
    Дедо ( преди 4 години )
    Наистина е по-красива от всяко БМВ след нея.
  • #6
    Никола ( преди 4 години )
    Ееехх осмаче,осмаче,осмаче....ееееех
  • #5
    Grozdan ( преди 4 години )
    Бако, айде сега малко по-сериозно. Че гроздето ти е кисело, е ясно. Обаче помисли малко - такава машина няма да си я купи Бако с последните си стотинки, та и някой бърз кредит. Този който ще реши да я купува, може да си позволи всичко което притежаваш Бако в сънищата си. Той вече си е сбъднал мечтите и има свободен капитал да купи нещо високо ценено и на което цената ще продължава да расте. На това му се казва капиталовложение, Бако! Мисли Бако, мисли!
  • #4
    Естет ( преди 4 години )
    до Бако: Не съм съгласен че е грозно, не е и чак толкова дърто, но съм съгласен, че е прекалено скъпо. За ценители може и да е ок.
  • #3
    Бако ( преди 4 години )
    Трябва чайка а ти е изпила мозъка, че да дадеш толко пари за тва грозно и дърто нещо... :D
  • #2
    Недочул ( преди 4 години )
    Фаровете потъмнели ли са или само така ми изглежда? И тази допотона навигация нама ли само да пречи?
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    ausgezeichnet! wunderbar!
fallback
Последни