IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi SQ7 и SQ8 получават още мощност

Кросоувърите ще разчитат на V8 двигател с 500 коня

Audi SQ7 и SQ8 получават още мощност

Компанията Audi ще пусне на пазара в САЩ по-мощни версии на кросоувърите си SQ7 и SQ8 с бензинов V8 двигател, развиващ 500 к.с. За Европа двата модела ще получат по-скромни мотори. 

Марката ще зарадва клиентите си зад океана, които искат повече мощност от нейните два флагмански SUV-модела. Под капака им ще бъде поставен познатият 4,0-литров Twin-Turbo V8 двигател, който вече ще развива 500 к.с. Той ще работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Audi SQ8

За сравнение, в Европа версиите S на Q7 и Q8 се задвижват от 4,0-литров TDI V8 с две турбини, който развива 429 к.с. Разликата в мощността между бензиновите и дизеловите верии се отразява и на ускорението - 4,3 секунди за американските кросоувъри срещу 4,8 секунди за европейските. При всички модификации максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. 

Като оборудване версиите за Европа и Щатите не се различават особено. Всички те разполагат със система за задвижване на четирите колела с няколко различни режима на движение, които подобряват стабилността и пътното поведение във всякакви условия. 

Audi SQ8

Снимки: Audi

0 от 500