fallback

Най-мощното серийно Peugeot излиза на пазара

Хибридното 508 Sport Engineered ще развива 360 к.с.

Френският производител Peugeot ще пусне на пазара през 2020 г. високопроизводителната версия  Sport Engineered на модела си 508. Това съобщи президентът на компанията Жан-Филип Импарато пред Automotive News Europe. 

Най-мощната версия на Peugeot 508 ще излезе като лифтбек и комби и ще стане първият сериен автомобил на марката, развиващ повече от 300 к.с. Импарато обеща, че пълните технически характеристики ще бъдат обявени през март, когато ще стартира и продажбите на модела.

Известно е все пак, че моделът ще получи хибриден силов агрегат с мощност от 360 к.с. и система за задвижване на четирите колела. Нивата на вредни емисии при автомобила няма да превишават 50 гр/км.

Концептуалното Peugeot 508 Sport Engineered разчиташе на 3 мотора. На предната ос беше поставен 1,6-литров бензинов PureTech с 200 к.с., на който помагаше електромотор със 111 к.с. Задната ос се задвижва от електрически двигател с 204 к.с., като според инженерите на компанията, ефективността на тази хибридна система може да се сравни с бензинов двигател с 406 к.с. и 500 Нм.

Заявеното ускорение на прототипа от 0 до 100 км/ч е 4,3 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Само на ток това 508 изминава 50 км по цикъла WLTP. Серийната версия вероятно ще запази трите мотора, но мощността му ще бъде намалена с около 10%.

Идеята на шефовете на Peugeot е да бъде създадено ново семейство модели с обозначение Sport Engineered, което ще се разположи над версиите GTi. В компанията се надяват подразделението Sport Engineered да се превърне в аналог на AMG и да позволи на марката да финансира собствен състезателен тим.

Снимки: Peugeot 

 

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    "Нивата на вредни емисии при автомобила няма да превишават 50 гр/км." - за това и аз се хващам на бас, че няма да е вярно в реални условия. По някакви стандарти измерено в лаборатория и с някоя и друга лъжа - може би е така.
  • #5
    ? ( преди 4 години )
    На мен също не ми е ясно как измерват тези стойности CO2Ако първите 50км минава на ток и не изхвърля CO2, а след това продължава като хибрид и сигурно изхвърля повече од 100гр/км CO2,,,, тогава 50те гр/км средна стойност ли се смятаА ако кара извънградско през повечето време?
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 По-добре от скоро, отколкото никога, както е при теб!
  • #3
    До 1ви ( преди 4 години )
    Човек, ти явно от съвсем скоро се интересуваш от автомобили. Очевдно не си много наясно с нещата.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Скоро може и с 510 кс. да излезе
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Какви са тези вредни емисии бе неграмотници комедиантски? СО2 ли имате предвид? Това ли са всичките вредни емисии дето ще излизат? И да ви кажа, че с пробег на ток 50 км няма как това чудо на френската инженерна мисъл с тази мощност и размери да има норма 50 гр/км. Абсолютно никакъв шанс. Мога да се хвана на бас с всеки за каквото иска!
fallback
Последни