fallback

Новата S-Class сваля камуфлажа

Всички версии на флагмана на Mercedes ще получат хибридно задвижване

Флагманът на Mercedes-Benz ще смени съвсем скоро поколенията. Сегашната S-Class (W222) дебютира още през 2013 г., което означава, че нейният жизнен цикъл е към края си. Новата генерация на луксозния седан се тества от доста време, като постепенна сваля камуфлажа си.

Прототип на модела беше заснет в Германия, като от снимките могат да се направят някои изводи. Явно е, че революция в дизайна не се предвижда, въпреки че предната част ще е по-агресивна. Виждат се и прибиращи се във вратите дръжки, с каквито явно ще бъде оборудван седана.

Големите промени ще засегнат интериор на автомобила. Очаква се, че на централната консола ще се появи голям сензорен дисплей, от който ще се управляват мултимедийна система и климатика- Броят на аналоговите бутони в салона ще бъдат сведени до минимум.

По предварителна информация, гамата двигатели на новата S-Class ще е състои от редови бензинови и дизелови мотори с 6 цилиндъра, но моделът ще запази и 4,0-литровия битурбо V8. Всички модификации обаче ще бъдат хибридни - или плъг-ин (зареждащи се от мрежата), или със стартер-генератор. Двигател V12 няма да се предлага, тъй като той ще остане само за най-скъпите версии Mercedes-Maybach.

Премиерата на новото поколение на флагмана на Mercedes-Benz е планирана за 2020 г., когато ще се появи информация за купето и кабриолета, за спортните версии AMG, както и за тези от Maybach.

Снимки: Autoreview

fallback
  • #3
    Rocco Sifredi ( преди 4 години )
    Ауди,по красиви и качествени????Ти в някакво друго измерение ли живееш момче?!
  • #2
    Оффф ( преди 4 години )
    Абе повечето автомобилни марки нямат ли си дизайнери, щото всички марки приличат и крадат от дизайна на Ауди, разпъват се едни решетки, копират се едни стопове едни фарове.... Че Ауди са по красиви и качествени е ясно ама айде и другите марки да се вземат в ръце
  • #1
    Нещо се губи ( преди 4 години )
    първото впечатление от предницата на новата S-ка, W220 също не е особено впечатляваща, W222 след фейслифта изглежда доста добре, но W140, W221, лично за мен, имат по S-ково излъчване.
fallback
Последни