fallback

Audi увеличи пробега на e-tron

Допълнителните километри са постигнати без промяна на силовия агрегат

Производството на Audi e-tron стартира преди година, като компанията вече е готова с първа сериозна доработка на автомобила. Тя е засегнала най-важната характеристика на електрическия кросоувър - неговия пробег.

Без да променят конструкцията на силовия агрегат, инженерите на Audi са добавили 25 км към неговия пробег. Сега e-tron във версията 55 quattro може да измине с едно зареждане на батериите до 436 км по цикъла WLTP. Това е постигнато с намаляване на така наречения "остатъчен спирачен момент", който възниква, когато спирачните апарати са прекалено близко до дисковете.

Освен това, кросоувърът вече може да изключва предния електромотор при равномерно движение - например, на шосе извън града. Двигателят се включва, ако водачът в някакъв момент има нужда от повече мощност. Тази система е позната от бензиновите двигатели, при които има схема за изключване на част от цилиндрите.

Увеличен е, макар и минимално, капацитета на акумулаторите, а също така е препрограмиран софтуера, който управлява системата за рекуперация. Подобрена е и охладителната система на кросоувъра, който вече е се предлага и с допълнителен пакет S Line с допълнителни аеродинамични елементи и с пневматично окачване със спортни настройки.

Компанията вече приема поръчки за модернизираното Audi e-tron в Европа, като цената на кросоувъра във версията 55 quattro струва минимум 80 000 евро.

Снимки: Audi

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    до: Sybertruck Не е малко, а е много! Ворумното ВАГи-налче, ако не си го познал случайно, но ако от време на време влизаш, като мен във форума, неговите мненията са разпознаваеми отвсякъде. Толкова тАпо парче просто няма! Типичен представител на таргета на любимата му марка! Факт!
  • #3
    Sybertruck ( преди 4 години )
    ВАСО, ако те питам защо е сайбъркенеф не можеш да ми кажеш! Просто си си малко ***, но пък много държиш да го покажеш!
  • #2
    васо ( преди 4 години )
    за тези пари сайбъркенеф
  • #1
    Sybertruck ( преди 4 години )
    За тези пари - Sybertruck!!! Без аналог!
fallback
Последни