IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте финалистите за Автомобил на годината в Европа

За титлата се борят два германски, два френски, два американски и един японски модел

Вижте финалистите за Автомобил на годината в Европа

От 35-те кандидати за наградата "Кола на годината" в Европа за 2020 г., които бяха обявени преди месец, останаха само 7 автомобила. Те ще продължат борбата за престижната титла, а победителят ще бъде обявен на 2 март догодина в навечерието на автомобилното изложение в Женева.

Конкурсът Car of the Year ("Автомобил на годината"), който включва само модели, които се продават в Европа, не трябва да се бърка с World Car of the Year ("Автомобил на годината в света"), където участват коли, продавани по цял свят, както се разбира от името му.

За да определи най-добрите автомобили, продавани в Европа, жури от 60 души тества моделите и ги оценява по следните критерии: дизайн, комфорт, безопасност, икономичност, мощност, функционалност, екологичност, удовлетворение от страна на водача, съотношение между цена и качество, иновации. Взимат се под внимание само нови модели, а не обновени. Освен това автомобилът трябва да се продава в поне пет европейски страни.

В крайна сметка журито се спря на следните 7 модела, които ще се борят за трофея: BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 и Toyota Corolla. Миналата година наградата спечели Jaguar I-Pace, който изпревари Alpine A110 само с 2 гласа. От 2013 до 2018 г. за най-добър автомобил в Европа бяха избрани Volkswagen Golf, Peugeot 3008, Opel Astra, Volkswagen Passat, Peugeot 308 и Volvo XC40.

От своя страна журито на конкурса "Автомобил на годината в света" се състои от 82 водещи журналисти. Следващият етап ще се проведе на 4 февруари, когато те ще изберат ТОП-5 модела във всяка категория. Победителите ще станат ясни на 15 април по време на автомобилното изложение в Ню Йорк.

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Рвд е на БМВ
  • #4
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    колко ли човек трябва да не се уважава за да си купи тойота
  • #3
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    поршето или теслата и Королата забрави! Дори си мисля, че тя ще е основен фаворит. Тя и Модел 3! Карах хибридната версия с големия двигател последно ниво на оборудване. Колата е просто невероятна за класа си, функции, екстри, цена и икономичност. Версията беше Туринг Спорт. Багажникът огромен, много приятен интериор, доста подобрени материали, супер безшумна, возията мога смело да кажа, че е най-добрата, която съм карал в този клас и за капак разход 3,6/100 без да съм я жалил. Супер е!
  • #2
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    поршето или теслата всичко друго и компромис!
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Брех, е как тъй бай Голф го няма сред кандидатите ?