fallback

Следващата Corsa ще е само електрическа

В Opel не предвиждат всъдеходна версия на модела

Следващото шесто поколение на Opel Corsa вероятно ще бъде само електрическо, заяви пред Autocar шефът на Vauxhall Стивън Норман. Той беше категоричен, че моделът ще си остане хечбек и няма шанс да се появи във SUV-вариант.

Петата генерация на популярния автомобил, който в Европа се продава под марката Opel, а във Великобритания като Vauxhall, се появи по-рано тази години. Той се предлага в електрически вариант, който има пробег от 330 км с едно зареждане на батериите.

"Настъпващата електрификация ще направи автомобилите от сегментите B и A още по-предпочитани от клиентите. Затова и следващото поколение на Corsa ще е изцяло електрическо", коментира Норман.

Все пак той допълни, че преди това, трябва да бъде разрешен проблема с инфраструктурата за превозните средства на ток, особено в големите градове. Това се отнася най-вече за хората, обитаващи жилищни блокове, които трябва да получат възможност за лесно зареждане на своите електромобили. Норман вярва, че с помощта на властите напредъкът ще бъде забележим, като преломният момент в това отношение ще настъпи съвсем скоро.

Шефът на Vauxhall призна, че в Opel са били принудени да пуснат по-бързо на пазара новата Corsa, тъй като, ако компанията беше оставила в продажба четвъртото поколение на модела, е трябвало да плаща сериозно възнаграждение на GM. В крайна сметка нещата са решени  помощта на групата PSA, чиято платформа CMP е в основата на модела. На нея са изградени и новите Peugeot 208 и DS 3 Crossback.

Норман също така изключи възможността за появата на оф-роуд вариант на Corsa, както Ford направи с Fiesta Active. Според него, новата Mokka X ще бъде алтернативата за купувачите на Vauxhall и Opel, които търсят малък SUV.

Снимки: Opel

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    какво толкова - най-много да им намалеят продажбите на Корса... с 95%. Хората и инфраструктурата още не са готови за масови ел.коли. И все още ще се продават конвенционални.. Но Опел са решили да си подарят дела, в този сегмент, на конглокенцията - Фабия, Ибиза, Клио и компания..
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Електричките са все още лукс и предимно за хора които могат да си позволят 2-ра или 3-та кола. Отделно, че за мометна инфраструкрата е слаба, а ако всеки 3-и има, не ми се мисли къде и как ще се зареждат. Отделно, аз лично нямам желание колата да ми е като телефона, всеки ден на кабела. В момента като я заредя и следващите 850-900км не ги мисля (особено на дълъг път).
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    И сега новите Кони на Хюндай с 250 реален градски пробег са повече от достатъчни за частни нужди. Аз ползвам такава служебна и за един работен се минават 150-170 км, за които колата стои само половин час на 50 киловатова колонка. Парното, музиката и фаровете ми смъкват пробега само с 10км. Иначе върви на нерез. 100 за около 8 сек., но 60 са за около 3 и като я смръщя, тракшъна свети постоянно, иначе с това предно не може да хване пътя.
fallback
Последни