IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите "убиват" цял отрасъл от индустрията

Производители на смазочни материали ще фалират, ако не реагират на промените

Електромобилите

Ръстът на производство на електромобили е на път да унищожи цяло отрасъл от автомобилните индустрия - този на производството на смазочни материали, който в момента има оборот от 146 млрд. долара, съобщава Bloomberg. Според агенцията, много производители ще имат съдбата на компанията Kodak, която не реагира на промените на пазара на фотоапарати и фалира.

Bloomberg посочва, че големи производители като  Volkswagen и Nissan се насочват към производството на превозни средства с електрически батерии и мотори. Този тип превозни средства се нуждаят от между 50 и 70% по-малко масло от автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Предполага се, че през 2025 г. търсенето на масла ще спадне значително и това ще се отрази много зле на повечето производители на такима продукти.

Някои от тях вече взимат мерки, за да избегнат фалита. Например, Royal Dutch Shell разработи течности за хибридни автомобили, собствен бранд анонсира и друга голяма компания Petronas.

Все пак повечето производители на масла и смазочни материали ще имат време да реагират, тъй като заради глобалните търговски войни, както и заради забавения ръст на икономиката в отделни държави, най-вече в Китай, пазарът на електромобилите не се развива толкова бързо, колкото се очакваше. И това ще даде шанс на производителите да успеят да се адаптират към промените.

Снимка: Petronas

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Антон ( преди 4 години )
    Смърт на електромобилите и на всеки който иска това.Смърт на тая *** петрол има докато свят светува.
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Хаха ( преди 4 години )
    Добре и сега да седнем да ревем че компаниите с милярди зад гърба си като шел,тотал и тн. ще им намалеят продажбите а за хората които от ден на ден стават по-бедни никой не го е*е
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 години )
    След като се тръби за щадене на природата, бих казал че съм съгласен да има основно електровозила и да се каже "чао" на петролните компании.
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    Друго щеше да е ако пропагандираше ретроградни идеи, фашизъм, провинциализъм и селяндурщина.
  • #6
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Сведение ( преди 4 години )
    За незнаещите - Блумбърг е медия която открито и изключително пропагандира всякакви "прогресивни" неща като възобновяеми енергийни източници и електромобили всичките проектирани с основната цел да ни бъркат по дълбоко в джобовете . Така че сами си решете доколко да обръщате внимание на подобно "медии"
  • #5
    15 rate up comment 13 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Статията говори за масла, най вече двигателни, а предният душевно болен твърди, че немците били изостанали.Изостанал е умствено този , който пише такива глупости.Както се казва, чукча не е читател, а писател.Четете бре, ако можете... Немската автомобилна индустрия е брутално напред, с години.Достатъчно е погледнем премиум клас.Мрецедес, ауди,бмв и порше,и някъде даалеч назад други смещни марки, технологични динозаври.Достатъчно е споменем тойота лексус с техните антични атмосферни мотори ...
  • #4
    21 rate up comment 3 rate down comment
    zord ( преди 4 години )
    Все едно да плачем за производителите на оръжие или на такива които произвеждат биологични оръжия...
  • #3
    12 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Не знам колко трябва да си продажен за да публикуваш подобни статии.Все едно чета статия за вредата от електронните цигари.Един вид... вижте ги как ни скапват бизнеса... А какво ви пречи на вас да се преквалифицирате? Нищо и никой, нали? Но ще трябват инвестиции, а вие не искате и ст'инка да дадете.
  • #2
    19 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Няма страшно! Те немците и най-вече Фолк с Ваген така ги правят двигателите на колите, че да харчат много масло. Така, че споко! Докано има немски ДВГ масло ще трябва и то много. Даже си мисля, че могат да измислят ДВГ харчещ масло и гориво1:1 и да забият Трабанта и Вартбурга в земята. Онези бяха поне двутактови машини, а тея може на един такт да ги направят нещата. Немска му работа...
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Дедо ( преди 4 години )
    Бих перифразирал заглавието на "Автомобилите убиват всички", но заради тези пусти милиарди не е редно...