IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI с интересен ход за увеличение на продажбите

Моделите на британската марка ще се продават от други автомобилни компании

MINI с интересен ход за увеличение на продажбите

В последно време продажбите на MINI не вървят така, както им се иска на шефовете на концерна BMW Group и затова се търсят нови варианти за увеличаване на популярността им. Един от тях е доста оригинален - колите на марката може да бъде продавани в дилърските центрове на други производители, твърди Autocar.

Идеята е новия ръководител на американското подразделение на MINI - Майкъл Пейтън, който има голям опит като топ-мениджър във Ford и Harley-Davidson. Той отлично познава пазара в САЩ и е готов да се опита да промени представянето на марката на него.

Пейтън смята да позволи на всички дилъри в страната, които имат желание, да продават автомобили на MINI. Според него това ще е от полза на британския бранд, тъй като в Щатите марката записва спад на продажбите, а от началото на година 8 от дилърствата на компанията в страната за закрити. Очаква се, че 50% от местните представителства на MINI ще завършат годината на загуба.

Все пак в компанията са оптимисти, че това ще се промени с излизането на първия електромобил на марката Cooper SE, за който са получени близо 80 000 поръчки.

Снимка: MINI 

0 от 500