fallback

Tesla Model S получи още 50 к.с., за да бие Porsche Taycan

Американската компания предлага и нова система за автоматична навигация

Компанията Tesla пусна поредното обновяване на програмното си оборудване за Model S, благодарение на което максималната мощност на силовия агрегат се увеличава с 50 к.с. По думите на шефа на американския производител Илон Мъск, това ще позволи на електромобила да изпревари конкурента си Porsche Taycan в състезание за ускорение на 1/4-миля.

По-рано този месец в YouTube се появи видео с надпревара между Porsche Taycan Turbo S и Tesla Model S P100D, като германският седан измина 1/4-миля за 10,6 секунди, докато американският лифтбек даде време от 11,8 секунди.

Резултатът е доста изненадващ, като се има предвид, че по документи Taycan Turbo S, чиято мощност е 761 к.с., ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди. Това е с 0,2 секунди по-бавно от Model S P100D, така че, поне на теория, състезанието би трябвало да бъде спечелено от Tesla.

"С обновената програма Model S не само ще изпревари Taycan, но и ще ускорява по-бързо от 0 до 100 км/ч", написа Мъск в Twitter. 

Заедно с автоматичното увеличение на мощността, собствениците на Model S получават достъп и до още една нова функция - автоматична навигация. Системата ще предлага най-кратките маршрути до съответните точки, след като водачът въведе мястото, до което иска да стигне.

Снимка: Tesla

fallback
  • #13
    анонимен ( преди 4 години )
    васо - объркал си се май, тука наистина си говорим, не на ужким кой като каква кола е бръмчал докато е бягал в коридорите из даскалото
  • #12
    васо ( преди 4 години )
    Юнаците, някой от тесларите влизал ли е в порше?Карал ли е порше, ама от по новите?Тук ми говорят за ускорение и бла бла.Аз съм влизал в тсла и в порше, не тайкан.И съм карал.Тслата е сиромашия отвътре.Лошо качество на материалите.Различни фуги по капаци и врати.Евтинджос.Дачия има по-добра сглобка, ако знаете какво значи това.А тези, дето имат кинти да карат такива коли,им е ясно, че тслата е силно надценена.Нещо като айфон.Като отмине модата, до там.
  • #11
    Хмм ( преди 4 години )
    Не по скоро гледай канала на DragTimes брадчеда там има освен тесла с100п и макларън 720с форд ГТ и от години е доказал св драг рейсър със стокови коли и с модифицирани и от 2 години дори и на интерстейта пред тях прави поредни 10.6 на нормален път а на писта с стоковата тесла е падал на 10.4 така че целия и последния му клип е точно на тема че теста на топ гиър е изфабрикуван и тези данни от в бокса се вадят при режим за увеличен пробег, тоест все едно да си дадеш автомобила в режим еко
  • #10
    Djmecjsbg ( преди 4 години )
    "Tesla racing channel" неговата кола я е олекотил максимално и става 2.3 сек 0-100, ако искаш той да се състезава с тайкана трябва и той да си олекоти Поршето(тайкана). Но съм съгласен за другото което каза че нарочно не пускат Ludicrous , защото знаят че няма да спечелят. Тесла прави от години Ел. Коли,а всички им се иска Тесла да бъде победена - е няма как да стане. Порше няма как да създадат по-добра Ел. Кола след като не са правили. Факт е че Тесла е N1!
  • #9
    Tesla Racing Channel ( преди 4 години )
    Tesla P100D е 10-секундна кола. Вижте канала ми в тубата (Tesla Racing Channel). Доказал съм го 100-кратно. Може да бие 10-ки цял ден. Сега на въпросния тест умишлено не пускат Ludicrous mode, за да изманкират победа за немеца.
  • #8
    Djmecjsbg ( преди 4 години )
    Сега! Състезанието между Тесла и Порше- там те трябваше да са еднакво конски сили, за да е равностойно и така стана. Тесла беше нещо от сорта 752 а Порше 748 , но Тесла има модели с 780/790 конски сили така че това не беше най-мощната Тесла. Порше има малък пробег на батерията, кел файда че на 1/4 я бие с 1м!
  • #7
    СълзиЗаТесла ( преди 4 години )
    Цялата гвардия на Тесла да си сменя гащите ,че много мирише.
  • #6
    Yaya ( преди 4 години )
    Я, порше успя да дръпне 1/4 миля с 1 метър срещу Тесла без Ludicrous Mode... Смешен пробег в сравнение с Тесла, супер тесен втори ред седалки и багажник в който като се изтропам ще прелее... Това ли получавам за 80 000 $ повече? Електрическите автомобили не са силата на германците, по-добре да спират докато е време, с всичките пари на фолксваген това ли успяха? Да бият 6 годишна Тесла с 1 метър като до половината дистанция дори изостават и двойно по-малък пробег + тройно по-малък багажник
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    хахаха Мъск колкото и да се пъне, Порша няма как да задмине... те не правят коли от вчера, а и не е само ускорение една кола. Опита и иновациите на опитни хиени като Порше, няма как да не окажат влияние на много показатели на Тайкана, така че да се разбере защо е и по-скъпа. Какво като добавят 50 коня, щото Порше не могат да добавят ли?
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    По принцип модел С на всички тестове дава около 10.6сек време на 1/4 миля и на клипа на Топ Гиър се вижда че е в рейндж мод което намаля максималната мощност вече има статии за това и не е първи тест с нередност в ущърб на Тесла даже се съдиха
fallback
Последни