fallback

Tesla отива на съд заради дръжки на вратите

Семейство на загинал собственик на Model S иска милиони от компанията

Бащата на 5 деца - 48-годишният лекар анестезиолог Омар Аван загина през февруари тази година, след като неговата Tesla се разби във Форт Лодърдейл (щата Флорида). Семейството на мъжа заведе дело срещу компанията Tesla, като иска компенсация заради футуристичните дръжки на вратите, които са попречили на спасителни екипи да извадят водача от горящия електромобил.

Омар купува Model S по екологични съображения, но името този автомобил го убива. Свидетели на катастрофата твърдят, че по неизвестни причини машината е ускорила от 120 до 150 км/ч и се е ударила в палма край пътя, след като шофьорът не е успял да я овладее.

Според адвоката на семейството, мъжът е убит не от катастрофата, а от дръжките на вратите, чиято конструкция е доста особена. При този модел на Tesla те излизат навън, ако до колата се приближи ключът от колата. При удара в палмата дръжките автоматично са блокирали и спасителните екипи не е имало как да отворят електромобил.

Първият полицейски екип е бил на мястото на инциденти почти веднага, но колата вече е била обхваната в пламъци. Шофьорът обаче е бил жив, но е починал, след като литиево-йонната батерия се е запалила и огънят е влязъл в салона на електромобила.

"Това е дефект на Model S, който превръща автомобила в смъртоносен капан", се казва в иска на семейството на Аван. От Tesla засега не са дали официално становище за катастрофата.

Снимка: WPLG

fallback
  • #7
    Ники ( преди 4 години )
    Цяло чудо е със 150км стъкларията да е здрава... ДА му се невидим и здравата тесла
  • #6
    v-1 ( преди 4 години )
    Сега адвокатчето ще напълни гушата, за сметка на скърбящото семейство и така.
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 това е така, но иначе как ще поискат милиони от Тесла...
  • #4
    pena ( преди 4 години )
    "Разбирам, че им е тъжно на хората" - по-скоро искат да изкарат малко парички. Аз съм напълно сигурен, че като се размажеш с 150кмч в дърво, няма си жив дори и да те измъкнат от колата веднага...
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Леле, леле. Разбирам, че им е тъжно на хората, но всички спасителни екипи в САЩ имат инструменти за разбиване на стъклото, защото вратите се деформират и блокират при много голям процент катастрофи. Без оглед на марката или типа задвижване.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    До предния, ти колко си плитичък, рожба сладка!
  • #1
    пена ( преди 4 години )
    Кара като ***. След това дръжките му били виновни, че се утрепал.
fallback
Последни