fallback

Новата Alpina B3 вече с 462 коня под капака

Максималната скорост на седана е 303 км/ч (ГАЛЕРИЯ)

След комбито, базирано на Touring, което дебютира на автомобилния салон във Франкфурт миналия месец, Alpina представи в Токио седан версията на новия си B3 Biturbo. Моделът е базиран на BMW 3-Series от поколение G20.

Alpina B3 със задвижване на четирите колела използва преработена версия на 3,0-литровия шестцилиндров бензинов двигател на BMW с би-турбо и ефективна охлаждаща система, който осигурява мощност от 462 к.с. и 516 Нм. Моделът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 сек, а максималната скорост е 303 км/ч.

Предишният B3 развиваше 404 к.с. и 433 к.с. в спецификацията S, докато мощността на BMW M340i Touring е 369 к.с. С предстоящия M3, чиято мощността нараства до над 500 к.с. в най-високата спецификация, това оставя място за възможностите на Alpina.

Както при всички предишни модели на Alpina, B3 получава окачване по поръчка, насочено към подобряване комфорта на шофиране в сравнение със стандартната 3-Series, но с адаптивни амортисьори, които позволяват по-прецизен контрол на тялото с едно щракване на превключвателя.

8-степенната автоматична скоростна кутия ZF е настроена за по-бърза реакция и съкращаване времето на превключване, като в същото време xDrive задвижването на всички колела и BMW диференциалът с ограничено приплъзване са настроени да работят с модернизираната трансмисия.

B3 също получи редица визуални разлики от 3-Series Touring. Заедно с фирмените многоспицови джанти на Alpina, които се предлагат в 19-инчови или ковани 20-инчови дизайни, моделът има по-агресивен аеродинамичен комплект и четири ауспуха. Интериорът също получава подобрения, включително нова тапицерия. Поръчките започват в началото на 2020 г., а първите доставки се очакват идното лято.

Снимки: Alpina

Още снимки - в галерията по-горе

fallback
  • #5
    Карал си нискобюджет ( преди 1 година )
    Със сигурност не си карал BMW
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    Ми... не. Карах си баш 3-ката. Бяла, черен салон. 190 коня, 2.0 бензин. 120К по ценоразпис. Нито комфортна, нито спортна. Неприятен волан, без обратна връзка дори в спортния режим. Шумно купе и хлопащо окачване. За 120К.
  • #3
    Алпина! ( преди 4 години )
    По-доброто БМВ!
  • #2
    До долния ( преди 4 години )
    карал си некво рено, което е дрънкало като канчето, дето го имаш вместо глава!
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Карах я новата трета серия оня ден, почерпен от един приятел, който си я купи и останах потресен колко посредствен автомобил е станала... Като се почне от смотания интериор до това, че се чува глух метален тътен при всяка по-тголяма неравност по пътя... Живи и здрави да са тея, които плащат за това.
fallback
Последни