IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснак направи маршрутка за оф-роуд

Всъдеходният AG 20 може да превозва до 11 пътници

Руснак направи маршрутка за оф-роуд

Инженерът и изобретател Алексей Гаргашян става известен с модела Sherp, който беше обявен за "най-добрия всъдеход в света". Сега руснакът довърши нов проект, който носи името AG 20 (намек за 20-ата поредна машина, създадена от Гаргашян), която използва същата концепция като Sherp.

Това е всъдеходен модел с гуми с ниско налягане, който освен, че преминава през тежък терен, може и да плава. Машината без никакви проблеми се измъква от водата, може да се движи по лед и изобщо прави неща, на каквито много малко превозни средства са способни. При това, акцентът при нея е на вместимостта и удобствата в самия автомобил, съобщава изданието Amsrus.ru.

AG20

Вътрешният обем на алуминиевата каросерия, който е върху стоманена рама, е увеличен до 5,5 кубични метра, така че във всъдехода могат да се возят до 11 човека. Ако салонът се преработи и се добави изолация за повишаване на температурата с дебелина 40 мм, машината ще побира 5 човека, като те ще имат дори спални места.

Дължината на AG 20 е 3980 мм (при Sherp тя е 3400), а широчината - 2530 мм.  Товароподемността е 1000 кг, а пътният просвет - 600 мм. Задвижването става с 1,5-литров дизел Kubota с мощност 44 к.с., като той се съчетава с 5-степенна механична скоростна кутия. На суша всъдеходът развива до 45 км/ч, а във вода максималната му скорост е 6 км/ч.

AG20

Дебютът на AG 20 пред публика е планира за изложението на всъдеходи, което ще се проведе в Москва в края на октомври. Тогава ще станат ясни и останалите технически детайли на автомобила, както и неговата цена.

Снимки: Amsrus 

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Уникален е Шерпа безпорно и по света са го оценили, като уникален високопроходим автомобил. Определили са го като НАЙДОБРИЯТ такъв. Статия имаше дори тук. Обаче имаме един катунар според който, роднините му катунари щом живеят в Русия, значи риснаците не могат да направят такъв автомобил. И на всичкото отгоре проблеми ще си имаме с тях. Само не разбрах с роднините катунари или с руснаците? С роднините му отдавна имаме проблеми, между другото, дори и да не са живели в Русия...
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Шерпа е уникален автомобил - гледайте клипове в нета. В щатите са го оценили високо и продължават. Това новото вероятно ще е също добро нещо по това което пише. Наистина уникален с това че може да минава на места където дори най-суровите 4х4 закъсват.. освен че може да плува като допълнение.
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Щом роднините ти в Русия са като катунари, значи и ти си катунар! Не, че не ти личеше какъв си, но друго е сам да си го признаеш. И какви ядове ще берем от руснаците по черноморието ми е много интересно? Ако не бяха те да изкупят бетонните недоразумения доста банки щяха да фалират и имотният пазар щеше да гръмне, като балон. Хората наляха миилиарди в държавата, а някакъв *** тук реве, като ученичка. Викаш по-добре Меркел малко имигранти да ни прати отколкото руснаци с пари да дойдат...
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    не само съм ходил в русия но съм и живял и имам роднини там канят ме да ги посетя но тактично отклонявам под предлог че е много скъпо при тях и да не би да вземат да върнат визитата и да ми дойдат на гости лятото като катунари са откъдето минат трева не расте българите тепърва ще берем ядове с новодомците по черноморието ни
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #3 Кога си ходил в Русия за последно? Изобщо ходил ли си или само клипчета гледаш? Отиди, виж и тогава дрънкай глупости! Ще се учудиш, че пътищата им всъщност са много по-добре от нашите. А такива проходими машини им трябват, защото имат огромни територии с хиляди км. без достъп и пътища. Гора и пустош само. По география не си ли го учил? Много е лесно да не знаеш и да плюеш и мразиш, но защо и ти самият не знаеш. Лекарите са доказали, че русофобията е сериозен ментален проблем!
  • #4
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това чудо го имаше в За рульом преди 30 години
  • #3
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    какви пътища праят руснаците хаххахазатова масова извън москва и питер само оффроуд карат дивашка страна жалко че по рано е дошла зимата на 41 година
  • #2
    19 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А ти вместо да дрънкаш глупости, вземи направи нещо и покажи на света какво можеш! Руснаците ги остави! И пътища правят и високо проходими машини. Ние какво правим? Нищо, освен да ли-жем западни за-д-ници!
  • #1
    3 rate up comment 14 rate down comment
    хаха ( преди 4 години )
    Руснаците вместо да си построят нормални пътища се чудят какви по проходими машини да измислят.