IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

FCA ще плаща нови големи глоби в САЩ

Санкцията от 79 млн. долара е за неспазване на еко-стандартите

FCA ще плаща нови големи глоби в САЩ

Корпорацията FCA се сблъска с нов проблем на територията на САЩ, тъй като ще трябва да плати глоба от 79 млн. долара за непокрити еко-норми през 2017 г., съобщава Reuters.

Според информациите, 13 от общо 18 основни автомобилни производителя в САЩ не успели да покрият изискванията за 2017 г. От Националната агенция за пътна безопасност твърдят, че подобни проблеми зачестяват, тъй като производителите все по-трудно успяват да се впишат в стандартите. За 2017 г. нормата е била 6,96 л/100 км., като голяма част от автомобилите от същата година не са успели да покрият изискването с около 0,42 л/км.

Глобата на FCA, трябва да бъде платена в 60-дневен срок. Това не е първата подобна санкция за концерна, който през 2016 г. плати 40 млн. долара заразди автомобили, произведени през 2011 г. А през 2017 г. производителят беше глобен със 77 млн., след като моделите му от 2016 г. не успяха да покрият екологичните стандарти.

Освен това, през септември тази година стана ясно, че на FCA е наложена парична санкция в размер на 40 млн. долара за изкуствено повишаване на бройката продадени автомобили. Разследването продължи 3 години, като то доказа, че през периода от 2012 до 2016 г. италиано-американският автомобибен производител е коригирал данните за продажби, за да излъже своите акционери.

В концерна FCA влизат бранводене Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Ferrari, Jeep, Lancia, Maserati и Ram Trucks.

Снимка: FCA

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Голема Работа ( преди 4 години )
    Дори не знам защо ги наричат "глоби" - това са такси за надхвърляне на СО2 емисиите. И в Европа ги има. Едно ферари да речем не гори 5/100 и по тази причина плащат някаква сума на превишен грам СО2 на всеки автомобил. 80 мелеона са нищо - на далавера си да продаваш "жипове" и да добавиш предварително известната "глоба" към цената на "жипа" предварително. А СО2 емисиите от година на година са все по-големи и ЕКО нормите са безсилни да променят това.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    notangel ( преди 4 години )
    А американските коли покриват ли изискванията...?
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Вдигнете данъка на този клас автомобили, забранете ги в градовете да се движат и всичко ще си дойде на мястото! Какъв е този рев непрекъснато срещу тези коли? Има си методи им начини всичко да бъде регулирано без излишни истерии. Също така съм на мнение, че в градовете трябва да се движат само градски коли. Да се сложи ограничение до 1 тон тегло и до 100 к.с.примерно и градовете ще станат по-чисти. Специални преференции за хибриди и електрички да има за да могат хората да ги купуват масово!