IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един производител сменя шефа си

Бивш директор в Mitsubishi застава начело на Citroen

Още един производител сменя шефа си

Компанията Citroen, която е част от PSA Group, става поредната марка сменила ръководителя си. Бившият директор по производството на Mitsubishi - Винсент Коби, ще замени досегашния шеф на бранда Линда Джаксън, съобщава Automobilwoche, като се позовова на свои източници.

Коби напусна Mitsubishi през април тази година по време на разместванията в компанията, породени от арестуването на бившия изпълнителен директор на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi - Карлос Гон. Преди това той е работил за Nissan, където ръководеше марката Datsun.

От PSA не коментираха промяната в ръководството, като казаха само, че Коби е член на управата на Citroen. Според информациите, пред него вече е поставена задача да подобри представянето на марката извън Франция. 

Досегашният изпълнителен директор Линда Джаксън ще бъде преназначена на друга длъжност в PSA. Тя е третият шеф на голяма автомобилна компания, която е свалена от поста си през последните седмици. Само преди дни Renault освободи изпълнителния си директор Тиери Болоре, а малко по-рано Nissan се раздели с Хирото Саикава.

Снимка: Citroen

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не е виновна само Линда. Тя бе кукла на конци, каквото и кажат отгоре това е. Тях кризат ги удари (много) неприятно, защтото разчитат само на пазара в ЕС и да оцелее Ситроен трябваше да се промени. Опитаха сега с Иран, ама пак греда - санкции. Затова оптимизираха разходите и взха всичко от Пежо и с това си отиде есклузивноста им. Последните им модели са свежи като дизайн, но ... абе няма го усещането за Ситроен.