IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault тества автономното Zoe в Париж

Изпитанията на модела ще продължат до 8 ноември

Renault тества автономното Zoe в Париж

Френският производител Renault е започнал изпитания на нова версия на електромобила си Zoe, която е получила система за автономно движение. Изпитанията се провеждат в Париж, като ще продължат до 8 ноември.

В тестовата програма за споделено пътуване ще вземат участие 100 души, които ще използват превозните средства. Целта е да бъде проверено дали технологията би била полезна в реални услония. По време на тестовете в Париж ще бъдат използвани различни версии на автомобилите, като по този начин от Renault целят да разберат коя от тях е с най-подходящ дизайн.

Някои от версиите се отличават с вертикално отварящи се врати, отделни изолирани пространства в интериора, индивидуални екрани за отделните пътници и USB изходи за всяка седалка. Друго необичайно решение за някои от тестовите Zoe са обърнатите с гръб напред места за пътуващите.

Предвидено е всеки автомобил да извърши курс с 12 локации за качване и слизане на пътници. Всеки от тях ще трябва да даде цялостна информация за мобилното приложение за повикване, комфорта, бордовите услуги и цялостното представяне на превозното средство. На базата на мненията на използващите колите пък Renault ще вземе решение кое би могло да се промени за подобряване на автономното Zoe.

Засега от компанията не са предоставили информация кога подобна система ще бъде налична в широк мащаб в подобен тип услуги.

Снимка: Renault

0 от 500