fallback

Volvo все пак ще прави двигатели с вътрешно горене

Шведите създават нова фирма с Geely, която ще продава мотори на други производители

През миналата година Volvo обяви, че се отказва от разработката на двигатели с вътрешно горене. Шведите обаче явно са променили това мнение и заедно с компанията Geely, чиято собственост е Volvo, ще създадат ново подразделение. То ще се занимава с именно с разработка на двигатели с вътрешно горене и на хибриди.

Това ще позволи на шведите да концетрират всичките си сили към електрификация, докато китайците ще получат достъп до съвременни и ефективни силови агрегати. Освен от Geely, новите двигатели ще бъдат използвани за дъщерните компании на китайския производител - британския Lotus, малайзийския Proton, производителя на лондонските таксите LEVC и премиум-бранда LYNK & CO. 

На по-късен етап новите двигателите ще бъдат предлагани и съответно продавани на външни производители. В новата структура Volvo Cars ще изпрати 3000 свои служители, докато Geely ще участва с 5000.

"Хибридните автомобили се нуждаят от най-добрите двигатели с вътрешно горене. Новото ни подразделение ще разполага с ресурси, мащаби и опит за разработката на такива силови агрегати", заяви президентът на Volvo Cars Хакан Самуелсон.

Снимки: Volvo

fallback
  • #5
    Чук до #1 ( преди 4 години )
    Ха ха и що да го чуват щото в Дания произвеждат коли ли?
  • #4
    Стига ва ( преди 4 години )
    Не думай....)))))
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Чистата електричка скоро няма да стане масова, дълго време хибридите ще бъдат актуални.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    тия мошеници от волво щели да правят двигатели и да ги продават на други хахахха с полимерни колектори хахаххаха и рециклирани метали от биратия са толкова зле че ми е чудно как има балъци да им купуват китайските ***
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    А, така! Тия май не са чули датчанина. Или той се из..кал преди тази новина.
fallback
Последни