IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW планира M-модели при мотоциклетите си

Най-спортните двуколесни ще получат емблема М

BMW планира M-модели при мотоциклетите си

Производителят на мотоциклети BMW е подал заявление за защита на наименованията M 1000 RR, M 1000 XR и M 1300 GS. Правните действия са извършени през юли пред германското патентно ведомство.

Наименованията могат да бъдат използвани за мотоциклети, части, аксесоари и в други категории. Първоначалният период за защита ще бъде до средата на 2029 г. След подаването на заявленията не е задължително реалното използване, но се очаква мотоциклети с тези наименования да се появят скоро.

В автомобилната област М-моделите маркират върха на моделната гама във всеки сегмент, в който баварците са представени. Наименованието M Performance се използва и за сравнително спортни автомобили, които не са разработени специално като М. Защо тази традиция да не бъде пренесена и при мотоциклетите?

BMW S 100 RR

За първи път специалното оборудване на модела S 1000 RR бе допълнено от М-части през 2019 г. За М-моделите вероятно ще бъдат предлагани повече части от карбон, но и различна система на електрониката. В случая с M 1300 GS е възможно и разширяване на работния обем или просто увеличаване на мощността, което да оправдава числото 1300.

Снимки: BMW

 

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    propov ( преди 4 години )
    Скутер имаха и преди 20 години. BMW C1.Първия и единствен в света с покрив и предна чистачк. Гъзарите, манекенките ,модните дизайнери и общо взето хора с напредничаво авангардно мислене ги купуваха. И им се кефиха. Щото можеш да го караш в дъжда и не ти разваля прическата, щото можеш без каска да караш. Бмв винаги са правили модели, които простолюдието не може да разбере и да хареса.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Неминона ( преди 4 години )
    До нацъкалият ми минус: скутерите на BMW са C600 и C650. Има ги от повече от 5 години.
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Педалист ( преди 4 години )
    чакам си и първото бенве колело М!
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Ненимона ( преди 4 години )
    До първия:БМВ имат скутер - пуснаха го отдавна и е добър.
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Започнаха да копират японците и моторите им започнаха да приличат на нещо от което да не ти се гади, като ги видиш. Само не зная с техниката кога ще започнат да се оправят, че там са наистина много зле. Не само, че моторите им са много ненадеждни, но и ремонтите им струват много скъпо. Освен това БМВ-то е копие на Honda CBR 1000 RR. Дори и името немците са го копирали. Чак толкова да са зле, че и име да не могат да си измислят говори доста лошо за тях.
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    чакам бмв да пуснат скутер