IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вандали масово трошат електромобили в София

Става дума за организирана акция, твърдят от фирма за споделено пътуване

Неизвестни злосторници масово чупят и повреждат електромобили в София, оплака се компания за споделено пътуване чрез профилите си в социалните мрежи. Според управата на "Райд Шеър България", която предлага услугата Spark, става дума за организирана кампания с нарастващ "интензитет на атаките".


Spark катастрофа

Само за три дни над 15 автомобила на компанията са били повредени или умишлено ударени, твърдят от "Рейд Шеър". Снимка: ДИМИТЪР КЬОСЕМАРЛИЕВ за Инвестор.БГ

Дружеството, зад което стоят литовски и български капитали, стопанисва автопарк от около 230 електрически автомобила, които се предлагат за краткосрочен наем чрез мобилни приложения.

"Само за последните три дни 15 автомобила от услугата са обект на груби вандалски прояви, опити за кражби, изпочупени стъкла и дори умишлени катастрофи", твърди компанията. Мениджърите й признават, че вече са били обект на подобни посегателства преди година, но сега мащабът налагал да дадат публичност на проблема - "защото очевидно става въпрос за добре подготвено и организирано престъпление, в голям мащаб, който би могъл да доведе до невъзможност за по-нататъшно предоставяне на услугата за българските ни клиенти".

От компанията, която до известна степен се конкурира с таксиметровите оператори в София, напомнят, че оперират в няколко държави в Европа, но никъде другаде не са били свидетели на "такова арогантно посегателство" срещу активите си.

Вижте в галерията снимки на повредени електромобили, споделени от оператора на услугата:

 

0 от 500
  • #19
    10 rate up comment 0 rate down comment
    до 19 ( преди 4 години )
    Така и трябва да бъде. Определено стресът е в пъти по-малко. Взимам колата само когато имам ходене на няколко различни места
  • #18
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    добрутро си беше за мен поне. колата е навик, от който хората се отказват трудно
  • #17
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до 16добрутро, свате
  • #16
    21 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    *** за башишите. Изкарах един месец без кола по технически причини и трябва да кажа, че градският транспорт е станал съвсем приличен. Оттогава поне веднъж-два пъти в седмицата ходя на работа с метро и автобус. По-бавно е, но пък спокойствие и може книжка да си почетеш, вместо да се псуваш с разни *** по задръстванията
  • #15
    19 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 4 години )
    Бих минал целия град пеша в дъжд или 40 градуса жеда, но няма да дам и стотинка на скапан софийски бакшиш! Да пукнат до един, дано!
  • #14
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Транс ( преди 4 години )
    Това е работа на злобен тронсджендър (който е бил засечен от кифла в спарк) , докато си кара тротинетката.
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ффбн ( преди 4 години )
    Такси услугата у нас е на много ниско ниво - коли (99%), шофьори, всичко.иначе ясно че това не е работа на бай Пешо таксиста а на фирми с по няколко хиляди коли.
  • #12
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    за какво ти е денонощен транспорт бе. Лягай си и спи.
  • #11
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Скгт ( преди 4 години )
    Като знам как плащат на хората си и какви са им условията на труд няма да се учудя, ако това е отмъщение на работници.Не такива фирми ни трябват, нито бакшиши.Трябва чист, редовен и Денонощен градски транспорт.
  • #10
    20 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не на Бакшишите! Не съм ползвал от поне 10г.