fallback

И Alpine се предава пред хибридната мода

Важната за оцеляването на фирмата мярка не е далеч от желанията на клиентите

Alpine е марка, посветена изцяло на спорта и спортните автомобили. Но дори творения като актуалния А110 няма да избегнат хибридизацията в бъдеще. Кога и каква технология ще бъде вградена, все още не е ясно, но въвеждането на изцяло електрифицирано задвижване може би не е така далеч, както някои очакват.

В интервю за британското сп. Auto Express вицепрезидентът за продажбите и регионите в групата Renault, Оливие Мурже, заяви че Alpine „не може да избяга“ от предиствата на хибридните технологии.

Въпреки че се фокусира върху концептуално чисти спортни автомобили, Alpine ще бъде „сериозно електрифицирана“ и ще продължи да насочва вниманието си към технологиите. И, изпреварвайки въпроса дали това няма да унищожи ДНК-то на марката, Мурже запази оптимизъм: „Вижте Ferrari – дори най-новия им модел е електрически“.

Най-привлекателната черта в А110 е ниското тегло – обратното на това, с което асоциираме акумулаторите и електрическата техника. Евентуалните предимства на хибридизацията при Alpine могат да бъдат по-добра отзивчивост, по-висока мощност и значително по-нисък разход. Колкото и подобна новина да не се харесва на пуристите, тя може да е от огромна значение за оцеляването на Alpine. В подкрепа на смелата стъпка Мурже добави, че клиентите на марката желаят повече динамика, но и повече удобства, а не само „голи“ и леки спортни машини.

Подобен ход също така ще намали средните емисии на гамата на Renault допълнително и ще помогне за заздравяване на финансовото състояние, което от своя страна може да означава повече средства за модели като А110. Остава да видим.

Снимки: Alpine

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    до каква динамика: хубаво е преди да пишеш простотий е да си преведеш коментарите под видеото и ще разбереш,че при Алпин има особености в техниката на управлението заради средноразположеният двигател. Всеобщото мнение от коментарите е,че е един страхотен автомобил.
  • #2
    DS ( преди 4 години )
    DS=CitroenAlpine=RenaultPorsche=Bugati=VWLexus=Toyotaи т.н.
  • #1
    каква динамика... ( преди 4 години )
    от това НЕДОРАЗУМЕНИЕ, маде ин рено!!? Гледайте: https://***.youtube.com/watch?v=AdsXUB0z-Pc
fallback
Последни