fallback

Koenigsegg Regera RS счупи световен рекорд

Засега шведите се надпреварват сами със себе си (ВИДЕО)

Преди около две години компанията Koenigsegg постави световен рекорд в една доста странна и същевременно трудна дисциплина - ускорение от 0 до 400 км/ч и последвало пълно спиране. Това отне на хиперколата Agera RS 36,44 секунди, като значително подобри постижението на Bugatti Chiron, който под управлението на бившия пилот във Формула 1 - Хуан Пабло Монтоя, записа 41,96 секунди.

Шведите продължиха да нанасят удари на своя своя конкурент и месец по-късно свалиха още 3 секунди от това постижение. По-късно от Bugatti обявиха, че нямат намерение да поставят нови рекорди в тази дисциплина, но хората на Кристиан фон Кьонигсег продължиха да усъвършенстват колата си.

Сега на една от летищата в родината си Швеция тест-пилотът Сони Персон успя да повтори цялото упражнение за 31,49 секунди. В цифри това изглежда така: от 0 до 402 км/ч (250 мили в час) Regera RS успява да ускори за 23,65 секунди, а пълното спиране от тази чудовищна скорост отнема 8,83 секунди.

Засега скандинавците не дават индикации, че ще се опитат да подобрят и рекорда за максимална скорост при сериен автомобил. Наскоро специално подготвено Bugatti Chiron успя да премине границата от 300 мили в час, като вдигна 490,48 км/ч. А след това този автомобил беше пратен в серийно производство, като от него ще бъдат направени 30 бройки.

От Bugatti твърдят, че колата им може да вдигне още повече, но това не е направено от съображения за безопасност. Френската компания вече обяви, че при новата версия на Chiron ограничителят на скоростта ще бъде поставен на 440 км/ч, а собствениците на хиперколата ще бъдат поканени на полигона Ера-Лесинг, където е поставен рекорда. Там те ще могат да карат без ограничител, но под строго наблюдение на пилоти на марката.

Видео: YouTube

 

fallback
  • #2
    Ivan ( преди 4 години )
    Автомобил Koenigsegg Regera RS не съществува, поне да бяхте написали в Google, не че не си пише как е името в описанието на клипа...
  • #1
    112 ( преди 4 години )
    Постижението на Koenigsegg в тази дисциплина е непосилно за Bugatti.
fallback
Последни