IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

България е предложила оферта на Hyundai за завод у нас

Бордът на директорите на концерна ще вземе окончателно решение

България е предложила оферта на Hyundai за завод у нас

"България е представила оферта за южнокорейска инвестиция за автомобилен завод на Hyundai", съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който е на посещение в Южна Корея. 

Като част от визитата си премиерът посети Центъра за научноизследователска и развойна дейност на „Hyundai Motor Group“, който се намира в град  Хуасонг.  В него работят около 10 000 служители, които разработват автомобилни технологии. Домакините посрещнаха Борисов с голям надпис на български с латински букви за добре дошъл. На него пише "Добре дошли в нашия център, министър-председател Борисов".

Бойко Борисов

"Страната ни е известна със заводите си в автомобилостроенето. Тя е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности", каза още премиерът. И допълни, че крайното решение за евентуалното изграждане на завод на Hyundai в България ще бъде взето от Борда на директорите на южнокорейския концерн.

"Надявам, че ще продължим да имаме успех в разговорите. Заради продължаващите с преговори с Volkswagen, навсякъде по света са чули за страната ни", каза още Борисов.

Бойко Борисов

Снимки: Правителствена пресслужба

0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Има нещо сбъркано тук. Нормално е фирмата да отиде да води преговори с държавата за бизнеса си и инвестициите, а не обратното. Да кажем, че нещо се е объркало и държавата на крака отива да води преговори. Не, че е нормално, но хипотетично да го приемем, то държавата праща представители за водене на преговори, а не ходи министър председател. При нас обаче предизборната кампания е започнала и нарциса Тиквун отиде да счупи една дъска,да вземе 9-ти дан и да води някакви мъгляви преговори за нещо си.
  • #4
    11 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 4 години )
    Народа по управляващите се познава
  • #3
    23 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Тази мазна мутра, няма акъл да договори абсолютно нищо. хората само, като го видят и го преценят колко му е багажа на втория етаж, а то там няма никой. Тиква та дрънка. Ако преговарящите са били други и и той не се е месил може и да излезе нещо, но ме съмнява. Бил учил корейците на таекуондо, бил чупил тухли, керемиди, дъски... Пак си е показал селските мурафети и чалъми, като танца със сабите в СА. Абсолютен па-ля-чо си имаме и му викат Винету.
  • #2
    16 rate up comment 18 rate down comment
    младен ( преди 4 години )
    "България е представила оферта за южнокорейска инвестиция за..."А усната оферта казал ли им е Боко? ХХХХХХХ под масата за Боко и компания и ще сте царе в БГ. Може и заплати да не плащате ние ще ви пазим гръба !
  • #1
    22 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    дано излезе нещо добро...