IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощните Audi RS стават хибриди със 740 к.с.

Компанията от Инголщад ще следва стратегията на Porsche

Най-мощните Audi RS стават хибриди със 740 к.с.

Германската компания Audi започва електрификация на най-мощните версии на своите модели. Първите хибриди, разработени от спортното подразделение на марката, ще бъдат RS6 и RS7, съобщава Carscoops, като се позова на шефа на техническия отдел на Audi Sport - Виктор Ундерберг.

В разговор с журналисти по време на автосалона във Франкфурт директорът на Audi Sport -  Оливер Хофман, разкри, че бъдещите RS-модели ще получат хибридни силови агрегати, които ще се зареждат от електропреносната мрежа. Той отказа да разкрие кои точно модели ще бъдат оборудвани с новата технология, но според последните информации, това ще бъдат Audi RS6 и RS7 във версиите Perfomance.

За разлика от шефа си, Виктор Ундерберг се съгласи да разкрие подробности. Той потвърди, че става дума именно за най-мощните RS-версии, които традиционно се обозначават с името Perfomance. И допълни, че на пазара има сериозно търсене на такива автомобили, а в Audi Sport имат готовност да реагират на това.

Audi RS

По неофициално информация, новите спортни модели ще получат електромотори от представените наскоро автомобили от семейството TFSI e. В случая това означава, че те ще бъдат оборудвани с акумулаторни батерии с акапацитет 14,1 кВт/ч, 4,0-литров V8 двигател и малък електромотор. Сумарната мощност ще се увеличи с около 140 к.с., което означава, че Audi RS6 и RS7 във версиите Perfomance ще развиват около 740 к.с.

Решението на Audi да заложи на хибридно задвижване на автомобилите във версии Performan означава, че компанията ще пприеме стратегията на друга компания от Volkswagen Group - Porsche, която постивали именно такива силови агрегати на най-мощните версии на моделите си Panamera и Cayenne.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ръмжене на мотори...високи обороти...адреналин...миризма на бензин...ускорение за 3 сек...Що е то? Тойота хибрид се опитва да ускори от 50 до 60 км/ч.
  • #6
    4 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Става дума за правенето на хибриди бе ВАГонетко. От кого копират ми кажи! До онази година рулетката се смееше на хибридите и заявяваше, че селската марка никога няма да прави такива, а сега какво? Ще се изтрепят да ги правят. Хайде кажи с колко години закъснение са от японците. За мощности не ми говори. Те не са цел на японеца, а целта е високата ефективност. Там немците никакви ги няма. Така, че трай и по-добре не се излагай повече!
  • #5
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Моля кажи за една Тойота със мотор 4.0 V8 битурбо 600+коня и електро тяга 140 коня +???????А????Моля дай пример а ако не можеш МОЛЯ просто не ни досаждай с твоите глупости!!!!
  • #4
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Бачо Киро ( преди 4 години )
    Офф анонимния... Става въпрос за V8 + ток, къде тръгна да слагаш заспалата Тойота... Новата корола с материали вътре от рециклирани бутилки? С мижавите двигатели? Стига глупости....
  • #3
    17 rate up comment 4 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Мекен зи каскен, знаеш ли технологично швабите колко напред са пред пакистанския мерцедес тойота?
  • #2
    12 rate up comment 25 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ауди ще следва стратегията на Порше, а Порше следва стратегията на Тойота с 20 години закъснение. Това е положението с вурстовете от ВАГ. 20 г. изоставане само! Технологично са повече. А и между другото продължават да си лансират нафтовите печки, докато пущат партенките за това какво ЩЕли да правят в някакво бъдеще. Ама те и да успеят нещо да направят няма да има кой да го купи, защото хората знаят, че освен нафтови печки друго не могат. Не,че и това го могат,но се мъчат там с измами да изпъкнат
  • #1
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Warwicksz ( преди 4 години )
    Ще...