fallback

Tesla счупи рекорда на много трудна писта

Американците ще се пробват на "Нюрбургринг" на 21 септември (ВИДЕО)

Компанията Tesla постави рекорд за най-бърза обиколка на една от най-трудните писти в света - "Лагуна Сека" (Калифорния, САЩ). Специално подготвен Model S записа време от 1 минути и 35,55 секунди, което е с близо 2 секунди по-добро от постижението на Jaguar XE SV Project (1 минута и 37,54 секунди).

Електрическият седан остави зад себе си такива автомобили като Porsche 911 GT3 RS (1:36.77 минути), Porsche Cayman GT4 (1:37.43), BMW M4 GTS (1:37.66) и Chevrolet Camaro SS 1LE (1:37.78). За постигане на рекорда в Tesla са използвали нови шаси и силов агрегат, известен под обозначението Plaid.

Лично изпълнителният директор на компанията - Илон Мъск, съобщи за рекорда, като допълни, че друг екземпляр на Model S в момента се настройва на "Нюрбургринг". Този автомобил има обозначение P100D+, като е получи специална аеродинамика и разполага със 7 места. Това вероятно означава, че Tesla ще се опита да подобри и рекорда най-бързите модели със 7 седалки на "Нюрбургринг".

Счита се, че решението на Мъск и екипът му за атака на рекорда на Северна дъга е провокирано от постижението на Porsche Taycan по-рано този месец. Според последните информации, на 21 септември специално за Tesla ще бъде оставен 30-минутен прозорец на "Нюрбургринг", в който машината ще с опита да запише най-бърза обиколка.

Твърди се още, че този Model S не е оборудван с два електромотора, както е обичайно, а с три. Каква обаче е тяхната мощност, засега не се съобщава.

Снимка и видео: Tesla

 

fallback
  • #6
    Светлин ( преди 4 години )
    Каквото и колкото и да си говорим, всичко е мерене на пи.. ки, а най-важното е борба за пазар. Другите фирми дишат във врата на тесла, и много скоро ще се случи. Все пак говорим за огромни инвестиции, и тези инвестиции трябва да се върнат, никой не му дреме за екологията, всичко опира до парите. Мъск пръв намери нишата, и няма да се предаде без бой.
  • #5
    TSLA ( преди 4 години )
    '2006-та: електрически коли? хаха за пръв път чувам. Тесла Роудстъра е концепт и не са дали на журналистите да се качат даже'2010: Нисан Лийф и Шеви Волт. Какво?'2012: Модел S е концепт и Тесла е долу-горе фалирала фирмичка'2018: Е да бие ги на старта ама я да я пуснат на писта как ще прегрее и ще й падне "акумулатора". И ще фалира до 2 месеца!'2019: Е, не прегрява и счупи бензиновите рекорди, ама ще й падне акумулатора, ще видите! И ще фалира до месец!'2020: ееЕх мам. му да е.аааа!!!
  • #4
    Батко ( преди 4 години )
    Лагуна сека била трудна писта, не знаех...
  • #3
    VORO ( преди 4 години )
    По интересно е дали ще издържи с това темпо цяла състезателна дистанция. Обзалагам се, че няма да изкара и половин състезание.
  • #2
    none ( преди 4 години )
    Даам, Тесла е на път да отвее всички "луксозни" ел. напъни на германците, да не говорим че струва 1/2 от цената им ...
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Този вариант Плайд ще влезе в производство до 1 година за моделите S и Х като освен 3ти мотор включва подобрено охлаждане, по-подходящи гуми и карбоново-керамични спирачки
fallback
Последни