IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla атакува рекорд на "Нюрбургринг" с Розберг зад волана

Мъск разкри какво се крие зад логото на американската компания

Tesla атакува рекорд на

Съвсем наскоро най-новият електромобил на Porsche - Taycan, постави впечатляващо време на писта "Нюрбургринг" - 7 мин и 42 сек, което почти достигна времето на Porsche Panamera Turbo. В тази връзка производителят от Щутгарт позиционира автомобила си като най-бързата електрическа кола с 4 врати в света.

В отговор на това на 6 септември шефът на Tesla Илон Мъск анонсира в "Туитър", че Model S Perfomance ще хвърли ръкавицата на Porsche Taycan следващата седмица (тоест тази), в опит да постигне най-добро време сред електрическите автомобили на същата писта.

Нико Розберг - Tesla

За пилот на модела веднага се предложи световният шампион във Формула 1 от 2016 г. Нико Розберг. "Обадете ми се, ако имате нужда от приличен пилот за опита на "Нюрбургринг", написа германецът под поста на Мъск в социалната мрежа. "Благодаря за предложението, ще бъде страхотно", отговори му шефът на Tesla.

Мъск - емблемата на Tesla

В същото време Мъск даде отговор на въпрос на един от потребителите в "Туитър" за произхода на логото на Tesla. Милиардерът заяви, че емблемата представлява котешки нос. Между другото, интернет потребителите многократно отбелязват приликата на логото на компанията с носа на котка.

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Брандо ( преди 4 години )
    А къде е AMG GT4 със 7.25 мин. ?!
  • #4
    20 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Бай Оня най-добрият пилот на село, пасата му най-бързия на улицата му. Пушека на дизеляка му, най-черният и плътен в областта!
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    inniskilling ( преди 4 години )
    Има клипчета, които показват как Тесла влиза в авариен режим след няколко км на ринга. Но може би нещата са се променили. Има ле засечено време за пълна обиколка?
  • #2
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Странно е че ще пробват серийния Модел S няма никакъв шанс да победи Тайкан в подобно състезание без сериозни подобрения в охлаждане, спирачки и може би ускорението при над 160 в час
  • #1
    7 rate up comment 26 rate down comment
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Недокола управлавана от недопилот....Колкото тоя осраняк беше пилот и единствено отбора на Мерцедес му помогна да стане шампион толкова и този евтин сбирщайн А ЛЯ Мъск е автомобил..Нищо хайде чакаме!!!!