fallback

Китайски суперхибрид се оказа по-бърз от Bugatti Chiron

Прототипът S9 на Hongqi ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,9 сек

Hongqi, дъщерната компания на китайския концерн FAW, докара на изложението във Франкфурт прототип на нов хибриден суперавтомобил. Производителят твърди, че моделът S9 ускорява от място до 100 км/ч за 1,9 секунди - почти 0,6 секунди по-бързо от Bugatti Chiron, а максималната му скорост надвишава 400 км/ч.

Суперавтомобилът Hongqi S9 е купе със средно разположен двигател и корпус от карбон.  Задвижва се от хибридна система, базирана на бензинов 4,0-литров V8 турбо двигател. Характеристиките на системата и конфигурацията на електромоторите не бяха разкрити, известна е само общата й мощност - над 1400 конски сили. FAW засега по никакъв начин не е потвърдила заявените динамични характеристики.

В превод от китайски, Hongqi означава "червено знаме" и името на марката е намерило място в дизайна на прототипа. Червена линия минава по цялото протежение на колата от носа до задната броня, а фаровете са оформени в стила на вимпел. Освен това логото и дизайнът на джантите показват мотиви от Поднебесната империя.

Марката Hongqi е китайският еквивалент на руския бранд Aurus. "Червеното знаме" произвежда правителствени автомобили за местния елит от 1958 г. Днес генералният секретар на Комунистическата партия на КНР се вози в лимузина Hongqi HQE. В концерна FAW подчертават, че прототипът Hongqi S9 има перспективи за серийно производство, но кога той ще бъде качен на конвейера още не е ясно.

През 2019 г. марката Hongqi е във възход: за девет месеца гамата от модели се попълни с три нови кросоувъра - HS5, HS7 и E-HS3, но засега всъдеходите се продават само на вътрешния пазар. Вече се подготвя и навлизане в Европа, макар че засега още не е разработена дилърска мрежа на Стария континент.

fallback
  • #5
    Георги ( преди 4 години )
    Браво на Китай
  • #4
    Тъпото ( преди 4 години )
    То китайците и тук имаха завод но като ни видяха две леви ръце и главата в *** се изнесоха. А ние нека си лаем че от нази по убаво нема.
  • #3
    пропов ( преди 4 години )
    Тия естетично - теоретични китайски черупки стават май само за гръмки заглавия, и вие журналята ги раздухвате само. Колкото да има какво да се публикува.Вейрон го разработваха толкова години и то гигант като Ваген груп. Дето си имат от всичко по много. После се появи и Кьонигсег( или както там е правилно) и Хенеси, все фирми с много опит и знания. Това са марките, дето ще направят бърза кола дето не те убива веднага или не и свършва тока след полвин час на пълна мощност.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Я пак, че да се посмеем.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    "Оказа се", но само на хартия. Една черупка с откраднати аеродинамични елементи от МакЛарън Сена и с "неразкрити" характеристики, а през това време прототипа на Широн поставя рекорди
fallback
Последни