IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ZF вдига пробега на плъг-ин хибридите

Според германската фирма реално могат да бъдат изминати над 100 километра в електрически режим

ZF вдига пробега на плъг-ин хибридите

Производителят на предавателни кутии ZF представи концептуален автомобил, базиращ се на сериен плъг-ин хибрид BMW Серия 3 (PHEV). Особеното: EVplus може да измине повече от 100 километра в реални условия с едно зареждане. Това трябва да е достатъчно за повечето шофьори за покриване на ежедневно изминаваната от тях дистанция. Според статистиката на фирмата в Германия 88 процента от ежедневния трафик покрива отсечки под 100 километра. При по-дълъг път се включва и двигателят с вътрешно горене.

Изпълнителният директор на ZF Волф-Хенинг Шайдер очаква по-голям пробив на плъг-ин хибридите в електрическата мобилност. „Недостатъчното доверие към чисто електрическите модели се дължи на недобрата инфраструктура и на страха от недостатъчен пробег“, каза той на автосалона във Франкфурт. В тази светлина плъг-ин автомобили с реален пробег над 100 километра са отлична алтернатива.

EVplus гарантира локално нулеви емисии при ежедневна употреба. Концептуалният модел се задвижва от 8-степенна хибридна трансмисия на ZF. В седана на BMW е поставен акумулатор с брутен капацитет от 35 кВт/ч. Мощността на електромотора, интегриран в кутията, е 65 кВт постоянна и до 95 кВт пикова мощност.


Снимки: ZF

0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    На немците им дай дизел и им гледай сеира. Това токовете, батериите и електрониката не са за тях. Пълни простотии са това в статията. Само теории без нищо реално. А и както колегата под мен отбеляза енергийната им ефективност е под всякаква критика. Не случайно никой не купува немски електрички и хибриди. Има ги, като опция за закупуване, но нищо не струват. Мъчат се да правят меки хибриди, защото пълни не могат, но на тестовете (реалните такива) истината лъсва и се оказва, че царят е гол.