IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво става, ако измиете колата с пожарен шланг

Руснаците от Garage 54 проведоха поредния си безумен експеримент (ВИДЕО)

Какво става, ако измиете колата с пожарен шланг

Оборудването с високо налягане на автомивките се справят отлично с мръсотията по колите, но какво ще стане, ако за целта се използва маркуч от пожарна кола. Тази щура идея хрумна на момчетата от руския YouTube канал Garage 54 и те я пресъздадоха в действителност.

За експеримента бе взета стара Лада, която преди това бе обилно боядисана на игрище за пейнтбол, включително в салона. Отначало водещият се опита да измие автомобила с вода от реката, но, разбира се, нещо не стана. И тогава пристигна пожарната дружина с истински пожарен автомобил и шланг.

Резервоарът на пожарната кола събира до 5000 литра вода, а помпата е в състояние да я праща в огъня със скорост до 40 литра в секунда. За сравнение, гаражна помпа осигурява по-малко от 7 литра в минута.

Е, петната боя наистина започнаха да изчезват от автомобила след намесата на пожарникарите. Подобно на чистачките, страничните огледала и други части. Стъклените уплътнения във вратите също заминаха, така че интериорът също беше измит, или обилно напоен, както искате.

 

0 от 500