fallback

Mini реши с какво ще се бори с VW ID.3

Британците възраждат името Traveller за нов семеен миниван

Компанията Mini смята да вдъхне живот на губещия популярност сегмент на компактните миниванове, като предложи на клиентите си практичен автомобил. Той ще носи името Traveller и ще стане наследник на BMW i3. 

Новото Mini MPV ще бъде ориентирано към любителите на семейни автомобили. Тези клиенти търсят по-универсални коли, които се различават от сегашните Clubman и Countryman. За основа на новия миниван, заради който ще бъде възродено името Traveller (на долната снимка е моделът с това име, който марката предлагаше преди половин век), ще послужи платформата FAAR на компанията-майка BMW. 

Моделът ще се предлата с традиционни двигатели с вътрешно горене, с хибридни агрегати и в изцяло електрическа версия Traveller SE. С нея в Mini смятат да се конкурират с Volkswagen ID 3. Модификацията на ток ще наследи BMW i3, като ще предлага пробег с едно зареждане на батериите от над 400 км

Пускането на Traveller се вписва идеално в концепцията на марката, която предвижда работа в дне основни направления - създаването на автомобили на платформата FAAR и на модели, разработени съвместно с Great Wall. Производството на бъдещите коли на Mini ще бъде съсредоточено в 3 завода - в Холандия, Китай и Великобритания, а част от оборудването ще се прави в предприятията в Индия, Тайланд и Малайзия.

Снимки: Carsweek 

fallback
  • #3
    Абе ( преди 4 години )
    Тия що не си гледат Брекзита?
  • #2
    ХХМ ( преди 4 години )
    Жалко за опелчето
  • #1
    Бай Оня ( преди 4 години )
    Ще ще измислили те конглокент на Фолксвагена.А той излиза след дни а ние тепърва проекти гледаме.Сетили се от БМВ ама леко късновато.
fallback
Последни