fallback

Skoda Scala получи версия Monte Carlo

Официалният дебют на модела ще бъде на автосалона във Франкфурт

Само преди месец Skoda обяви разширяването на линията си автомобили Monte Carlo, която преди това включваше Fabia, с пускането на Kamiq и Scala. Те ще бъдат официално показани на изложението във Франкфурт следващата седмица.

Подобно на малолитражния хечбек, Scala Monte Carlo ще се отличава със своя спортен стил, който се откроява главно с черни елементи и специални емблеми. Моделът няма да получи промени в техническата си част, тъй като само емблемата RS (vRS във Великобритания) обозначава производителността на Skoda.

Scala Monte Carlo се различава по модифицираните брони, спойлера на капака на багажника, множеството черни акценти върху каросерията, изцяло LED оптиката, черната облицовка на огледалата и оригиналните 17 или 18 инчови джанти.

В салона се появиха спортни седалки с интегрирани подглавници и собствени акценти - този път червени, метални педали, черна облицовка на тавана и частична тапицерия от кожа. В допълнение, Scala Monte Carlo е оборудвана с почти всички опции, които Skoda направи достъпни за базовата комплектация на модела, включително панорамен покрив и тонирани прозорци. Интериорът се отличава също с хромирани облицовка около вентилационните дефлектори, специалната графика на приборния панел, оригиналните стелки и др.

Наречени на прочутото ралито в Монте Карло, първите модели с това име са издадени в ограничено издание от 70 бройки още през 1936 година. От 2011 г. компанията използва името за Fabia, Citigo, Rapid и Rapid Spaceback от второ и трето поколение. Skoda Yeti в специалното изпълнение се произвеждаше от 2015 до 2017 г., а Citigo и Rapid Monte Carlo - от 2014 до 2019 г.

Снимки: Skoda

fallback
fallback
Последни