IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Куче открадна Mercedes и катастрофира

Ето защо не бива да оставяте домашния си любимец сам в колата

Куче открадна Mercedes и катастрофира

Семейна двойка от Сан Франциско остави своето кучe Дюк в затворен Mercedes-Benz S430 от 2001 г. Заради техническите особености на този модел животното успяло да премести скоростния лост в неутрално положение и да стане виновник за пътно-транспортно произшествие.

Собствениците на Дюк - Джени и Джим Блек, разказаха, че техният питомец е омотал каишката си около скоростния лост и така го е преместил в неутрално положение. При Mercedes-Benz S430 селекторът може да се окаже в такава позиция без натискане на педала на спирачката - достатъчно е само да се удари силно по самия лост (това е направено, ако се налага теглене на колата). 

куче - инцидент

Дюк е сторил точно това и съответно колата е потеглила, като е ударила кофа за боклук и се е спряла в бетонно ограждане на пътя. Така Джени и Джим са заварили доста любопитна картинка - колата им виси, качена на бордюра, наоколо са разпръснати парчета от бетонната ограда, а Дюк седи зад волана, без да е пострадал изобщо.

Подобен случай имаше и в Колорадо, където виновник за аварията беше мечка, а не куче. Дивото животно влязло в паркирано Subaru и след като махнало ръчната спирачка изминало 30 метра, преди колата да се удари в дърво.

Снимки: Twitter

0 от 500