fallback

BMW показа как сглобява електрическия си кросоувър

Баварците използват нова технология вместо стандартната заварка (ВИДЕО)

Компанията BMW показа как се сглобява бъдещия технологичен флагман на марката - кросоувъра iNext. Във видеото си вижда работата на инженерите в главния конструкторски център на BMW Group в Мюнхен. Засега прототипи се сглобяват на отделна поточна линия, но серийното производството ще се осъществява на конвейер, използван и за автомобили с двигатели с вътрешно горене.

В сглобяването на електрически кросоувър баварците използват нови технологии за съединявана на материалите - алуминий и високоякостна стомана, като отсъства познатия начин на заваряване. Готовите детайли се проверяват с помощта на лазерни скенери и радари, като показанията им се сравняват с предварително изготвен математически модел.

"Подготовката на електрически автомобил за серийно производство е увлекателна, но много сложна задача. До официалния старт на производство трябва да сглобим 100 прототипа iNext и да усвоим редица иновации, за да оптимизираме и ускорим целия процес. Паралелно работим върху новия продукт и с нашите колеги от завода ни в Зинделфинген", обясни ръководителят на опитното предприятие Удо Хьонъл.

Серийният BMW iNext трябва да стане "зелена" алтернатива на кросоувър X5 както по габарити, така и по места в салона. Моделът ще предлага пробег от 600 км с едно зареждане на батериите, както и автопилот от трето ниво. Продажбите му ще стартират след около година.

Снимка и видео: BMW

fallback
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Технологията при която отсъстват заварките е така нареченото въртящо свързване,стоманените елементи влизат в алуминиевите посредством високотемпературен процес при който топлината от стоманения елемент влиза в реакция с елемента от алуминий и се осъществяват спойките в комбинация с рентгеново и лазерно сканиране на споените елементи плюс 3d-моделиране с цел установяване и на най малките дефекти и премахването им. Това ,,тесла" не го могат.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Тия новини трябваше да ги пускат преди 10 години. Вече и в детската градина знаят, че Тесла нямат стигане.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    На кой му пука за тази куца фирма!
fallback
Последни