IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford все пак ще запази Mondeo в гамата си

Новият модел може да получи добавката Evos в името си

Ford все пак ще запази Mondeo в гамата си

Mondeo е един от най-популярните модели на Ford, лансиран като глобален автомобил през 90-те години на миналия век и натрупал сериозна популярност от Европа до Австралия. С оглед на промените в гамата на марката, след които Ford остана без леки коли на пазара в Щатите, бъдещето на Mondeo – европейската версия на Fusion в последното си поколение, е най-малкото неясна.

Все пак, по-рано тази година Mondeo получи фейслифт, както и хибридна версия на комбито, но намаляващите продажби в сегмент D на Стария континент не вещаят особено добри дни за средния клас.

Ford Mondeo Hybrid

Сега обаче Ford Authority вдъхна надежда на почитателите на Mondeo с информацията, че компанията е подала документи за запазване на наименованието Mondeo Evos, при това на важни за модела пазари – Австралия, Нова Зеландия и Великобритания. Това е станало миналата седмица, а Ford използва наименованието Mondeo и на тези три пазара и в Европа, като искането за запазването му се уточнява, че става въпрос за конвенционални автомобили и електромобили.

Evos изобщо не е ново наименование за Ford. Така се казваше един изключително важен за марката концепт, който през 2011 показа във Франкфурт как ще изглеждат сегашните Mondeo/Fusion и Mustang. Ще е интересно как Ford ще използва отново това име, има предположения, че отново става въпрос за концепт, но от Ford Authority правят уточнението, че за представянето на концептуален модел не е необходимо запазване на търговско наименование.

Много по-вероятно е Evos да се използва за нов сериен модел. По-рано тази година се появиха информации, че Mondeo ще се трансформира в комби с по-високо окачване и излъчване на кросоувър, като така с един модел Ford ще замени Mondeo, S-Max и Galaxy в Европа. С добавката Evos новият автомобил ще бъде ясно разграничен от досегашните поколения на Mondeo, но ще използва популярността на модела.

Настоящото поколение на Mondeo ще остане на пазара почти до края на 2021 година, като няколко месеца по-късно се очаква наследникът му, който също ще е глобален модел.

0 от 500