IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Блондинка от Калифорния показа отблизо най-мощната хиперкола

Новият модел на Lotus - електрическият Evija, е главен герой на любопитно видео

Блондинка от Калифорния показа отблизо най-мощната хиперкола

Наскоро показания Lotus Evija, който се задвижва от електрически силов агрегат с мощност 2000 к.с., е главен герой в YouTube-канала Supercar Blondie. Водещата на предаването Алекс се качи в хиперколата и разкри доста интересни подробности за нея.

Тя обръща специално внимание на огромните въздухозаборници в задна част на Evija – така наречерите канали Вентури, които преминават преминават през вътрешната част на калниците. Тяхната задача е да оптимизират аеродинамиката на хихерколата.

Lotus Evija

Показана е и работата на някои активни елементи. Например, в режим Track се задейства огромния заден спойлер и се променя конфигурацията на дафузьора. Променя се и формата на предните криле. В тях са вградени камери, играещи роля на странични огледала, които се прибират в каросерията за постигане на оптимална обтекаемост. Огледалото в салона също е заменено от HD-монитор.

Основната забележителност в салона е тясната централна консола, на която са разположен сензори за управление на допълнителни функции. Те са с шестоъгълна форма и дават възможност на водача на Evija да намери нужния му клавиш, без да поглежда към консолата и така да отвлича вниманието си от пътя.

Lotus планира да произведе 130 бройки от хиперколата, като всяка от тях ще предлага огромни възможности за персонализация. Това ще бъде най-мощният сериен автомобил на планетата, като ще развива 2000 к.с. и 1700 Нм въртящ момент. Официално цените на Evija не се съобщават, но се очаква хиперколата да струва около 1,5-2,0 млн. евро.

Видео: YouTube, снимки: Lotus

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гяволо ( преди 4 години )
    До Пицантино: Същата е - преди време промоутваше откровената измама devel 16. Или е сляпа и не е забелязала нескопосаното табло, фугите и шумът на обикновен V8 с няма и 400 коня, или е безскрупулна и за пари прави всичко. И в двата случая изкуствено пресилените емоции, които използва за промотиране са меко казано отблъскващи, За съжаление не е само тази - напоследък станаха модерни такъв тип пре-ентусиазирани промоутъри.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Supercar ( преди 4 години )
    Австалийка, която живее в Дубай .... а и какво значение има от къде е, че се изтъква блондинка от калифорния .. все едно единствената блондинка там :D ... мислете преди да ги пишете тези заглавия
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пицантино ( преди 4 години )
    Не беше ли тази същата, която ни представи Devel Sixteen?
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    Какво е "дафузьор"???
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гяволо ( преди 4 години )
    Каква калифорния? Тази е австарлийка!