fallback

Китайци решиха проблема на Porsche Panamera за жълти стотинки

В Aliexpress се продава гланцова защита за кокпита на германския модел

Компанията Porsche похарчи стотици милиони евро за разработката на новата Panamera, която се оказа много красива, но и ужасно непрактична. Моделът получи новата концепция на интериора Porsche Advanced Cockpit, при която се залага на стъклени дисплеи със сензорно управление на всички системи на автомобила.

Накратко казано - Panamera има екрани навсякъде. Под големия 12-инчов дисплей е поставен друг стъклен панел, от който се управляват климатика, мехатронното шаси и редица други функции. Цялото това "царство на стъклото и дисплеите" обаче се превърна в кошмар за собствениците на колелата. По гланцовите повърхности остават отпечатъци от пръсти при всяко докосване, освен това те се драскат от захвърлени ключове или монети, а също така събират много прах.

В крайна сметка, решение на проблеми намериха китайците, като то струва буквално жълти стотинки в сравнение с инвестираните в модела пари. На популярния сайт Aliexpress се предлага комплект от полиуретаново фолио за всички гланцирани панели в салона на Panamera. То е подобно на протектора на дисплей на смартофон и струва 69 долара, което е смешна сума на фона на похарчените от Porsche пари за разработка на интериора.

Фолиото защитава всички чувствителни повърхности от одрасквания от ключове и дори от нож, като продавачът твърди, че то се слага лесно и подхожда идеално за панелите на Panamera. Интересното в случая е, защо в Porsche не са се сетили да направят нещо подобно, а са оставили инициативата на китайците, които, между впрочем, предлагат същия комплект и за Audi Q8.

Снимки: Aliexpress

 

fallback
  • #8
    пропов ( преди 4 години )
    Ами те автомобилите отдавна станаха твърде много кич и излишна демонстрация на евтин лукс. Особено дейни в тази насока са Ваген груп. Още ония лампички - мигачи на Алуди, дето са като еквалайзери на стар усилвател, подсказаха че предстоят странни и страшни периоди в еволюцията на автомобила. Така се стигна и до този абсурд, премиум автомобил да ти "вади очите" с твърде бляскавите си панели. така както Супер Дупер ярките ЛЕД стопове заслепяват задния, особено при мокро време.
  • #7
    Мм333 ( преди 4 години )
    A то по принцип в автомобилите всичко струва стотинки ама на нас ни излизат златни.
  • #6
    Mm333 ( преди 4 години )
    Порше го е направило нарочно така за да може всяка година глупаците които са си го купили да дават 1000-2000?за нови панели.Сега китайците им бръкнаха с боксова ръкавица отзад.
  • #5
    пена ( преди 4 години )
    "между впрочем" - еххх, а едно време журналистите завършваха поне 8-ми клса...
  • #4
    Така де ... ( преди 4 години )
    немците измислили Колата, а оризарите фолиото.
  • #3
    Бат Гойко ( преди 4 години )
    Баси тъпнята! Измислили били китайците.
  • #2
    .. ( преди 4 години )
    И.В., свиквай и позле ще става.Само погледни кой управлява държавицата ни, хора без образование, да не говорим за интелект...Да не мислиш, че ще инвестират в наука? На тях не им трябва...
  • #1
    И.В. ( преди 4 години )
    Какво по дяволите е '' между впрочем''.. Ентеуигент Неграмотников пише, май..
fallback
Последни