IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го най-мощният сериен джип на света

Напълно новият Tank X на Rezvani развива над 1000 к.с.

Ето го най-мощният сериен джип на света

Компанията от Калифорния - Rezvani, представи най-мощния и най-екстремен модел. Това е напълно новия Tank X с модернизиран двигател от Dodge Challenger SRT Demon. Агрегатът развива над 1000 к.с., което прави Tank най-мощният сериен всъдеход в света.

Rezvani Tank X е построен на стоманената рама на новото поколение Jeep Wrangler. Дизайнът и каросерията на модела са напълно оригинални и не взаимстват детайли от предшественика. Според шефа на фирмата - Ферис Резвани, екипът му се е съсредоточил върху атлетичния външен облик, настройките на управляемостта и окачването, преработката на двигателя и луксозни итериор.

Rezvani Tank X

Под капака на всъдехода е поставен 6,2-литров V8 с механичен компресор, развиващ над 1014 к.с. и 1180 Нм въртящ момент. Така Tank превъзхожда най-мощния всъдеход до момента - Jeep Gladiator във версията на ателието Hennessey. Този пикап беше наречен Maximus 1000, като развива точно 1014 к.с. и 1265 Нм, и ускорява от 0 до 100 км/за 4 секунди.

Базовият вариант на машината може да бъде оборудван с двигатели от Jeep Wranger - бензинов турбомотор с 4 цилиндъра 2.0 (274 к.с.), 3.6 V6 (289 к.с.) и
дизелов 3.0 V6. Предлага се и 6,4-литров атмосферен V8 с 500 к.с. Скоростните кутии са автоматична или механична в зависимост от желанието на клиента.

Rezvani Tank X

Сериозните всъдеходни възможности на Tank се дължат на амортисьорите Fox racing, които се предлагат в няколко различни варианти. Машината е оборудвана с 37-цолови гуми, като и с мостове  Dynatrac с пневматична брокировка.

За салона на всъдехода се предлагат кожени седалки и мултимедиен комплекс със 7,9-инчов дисплей, както и приборен панел в различни цветове. Версията Military получава система за нощно виждане с топловизьор, кевларени панели на каросерията, непробиваеми от куршуми стъкла, гуми със специална защита, усилено окачване, противогази и др. Електрически системи на автомобила са защитени от внезапен спад на напрежението.


Още снимки - вижте в галерията

Цената на базовия Rezvani Tank е 155 000 долара, докато версията Military Edition струва минимум 295 000. Модификацията с двигателя над 1000 к.с. е оценена на поне 349 000 долара.

Снимки: Rezvani

0 от 500