fallback

Пет нови модела ще спасяват Jaguar Land Rover

Първо ще се появи новата фамилия Defender

Jaguar Land Rover стартира спасителна програма, която предвижда лансирането на пет нови модела и сериозни инвестиции в модернизиране на производството – мерки, които трябва в дългосрочен план да направят британската компания печеливша.

От тези пет модела три са напълно нови – новото моделно семейство на Defender, луксозният SUV Jaguar J-Pace и нов кросоувър за Range Rover. Към тях се добавят изцяло електрическият седан, който догодина ще смени Jaguar XJ и през 2022 трябва да се появи нова версия на моделната фамилия на Range Rover. Всички нови модели ще бъдат изградени върху чисто новата архитектура на JRL – MLA, като платформата позволява plug-in версии и изцяло електрическо задвижване.

Според документи на компанията, в близко бъдеще ще станем свидетели и на появата на изцяло електрически модел на Range Rover, както и на електрически Discovery, като това трябва да се случи преди 2025 година. Засега обаче няма планове за електрически Defender.

Също до 2025 година всички основни модели на Land Rover, предлагани с двигатели с вътрешно горене – Range Rover, Discovery и Defender, ще се предлагат и в хибридни варианти – като мек хибрид или plug-in версия.

Първият изцяло нов модел на JLR – Defender, ще се появи по-късно тази година и ще се произвежда в Словакия. Пазарните проучвания на компанията предвиждат, че моделното семейство, в което влизат три автомобила има сериозен потенциал за добро представяне на важния пазар за луксозни семейни SUV автомобили, в който са се прицелили британците.

Илюстрация: Autocar

fallback
  • #1
    none ( преди 4 години )
    Хората спряха да ги купуват заради изключително ниската им надеждност (изключвам Defender). Ако това не се подобри не виждам как лансирането на нови модели ще им помогне ...
fallback
Последни