fallback

BMW обяви: Следващото 7-Series ще е електрическо

Седанът ще се казва i7 и ще изминава 700 км с едно зареждане

Новото поколение на BMW 7-Series ще се предлага и в изцяло електрическа версия, става ясно от отчета на германски производител, в който се разкриват и част от намеренията му за бъдещето. Този електромобил ще представлява и големият технически пробив, подготвян от концерна.

Подробности за бъдещия представителен седан на ток на BMW засега не се съобщават, но е потвърдено, че той вече се разработва активно. Очаква се моделът да получи името i7, като ще разполага предлага в няколко модификации в зависимост от капацитета на батериите. Те ще варират от 80 до 120 кВт/ч, като най-мощният вариант ще осигурява пробег от 700 км.

Вече е известно, че BMW ще се откаже от използването на V12 двигател при следващата 7-Series. Предлагането на електрически силов агрегат ще запълни тази празнина, защото се очаква най-мощното i7 да разполага с електромотор, развиващ около 650 к.с.

При смяната на поколенията ще се появи и версия с 3,0-литров редови мотор с 6 цилиндъра, който ще бъде част от хибриден агрегат. В случая мощността ще достигне 560 к.с. Очаква се новото BMW 7-Series да излезе до 3 години, но електрическият прототип може да бъде показан и по-рано.

Снимки: BMW

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    да си прекарват ток в гаража веднага.
  • #5
    110 ( преди 4 години )
    И ще струва 300бона, определено виждам вече как ел автомобилите завладяват света :)
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    Колелото на хамстера също може да генерира електродвижещо напрежение - не виждам грешка в новината. Все е електрически автомобил. Дали го зареждаш от контакта или със зоб - както значение има?
  • #3
    v-1 ( преди 4 години )
    Да и ще има 2 мармота в багажника, които ще бутат за допълнителен пробег и така максималният пробег с едно зареждане ще е 750 км. :)Те да вземат качеството първо да си оправят, че ще останат скоро на последно място по продажби в премиум сегмента ...
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    На един от предходните модели бяха сложили юргана на задния капак, сега възглавниците върху бронята.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    ... само не обяви дали решетката ще е още по-голяма...
fallback
Последни