IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Opel Corsa ще стане най-икономичният в сегмента си

Рекордните показатели ще бъдат постигнали благодарение на аеродинамиката

Новият Opel Corsa ще стане най-икономичният в сегмента си

Шестото поколение на Opel Corsa ще бъде най-икономичният автомобил в този сегмент. Това ще бъде постигнато не само с помощта на двигателя, но и благодарение на обновената аеродинамика и допълнителни елементи по каросерията, обявиха от компанията-производител.

Точни данни за разхода на гориво засега не се съобщават, но от Opel разкриват любопитни подробности за автомобила. Инженерите на марката са успели да постигнат коефициент на челно съпротивление от 0,29 при площ 2,13 кв. метра, като благодарение на това, колата ще работи не само в много икономичен режим, но и ще отделя минимални количества вредни емисии.

Opel Corsa

Долната част на автомобила е покрита със специални плоски панели, позволяващи значително подобрение на въздушни поток. Спойлерът намалява притока на турбулентен въздух, което прави колата устойчива и комфортна за управление.

Съществена роля за постигане на нисък разход на гориво играе и решетката на радиатора, която е взета от автомобилите на Opel от по-висок клас. Тя е активна, като може да се "затваря" в определени моменти и да пренасочва въздуха встрани от каросерията. По този начин се намаляват съпротивлението и разхода на гориво.

Новата генерация на Opel Corsa ще излезе на пазара през 2020 г. До момента германският производител е показал само електрическата версия на модела.

Снимки: Opel

 

 

0 от 500