IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec

Ощетените от фалита на "Олимпик" вече могат да си искат парите

Съдът в Кипър назначи двама ликвидатори на банкрутиралата застрахователна компания

Ощетените от фалита на

Клиентите на банкрутиралия застраховател "Олимпик" трябва да заявят вземанията си до назначените ликвидатори на дружеството, за да си получат парите, напомни Комисията за финансов надзор. Съдът в Кипър, където бе регистриран застрахователят, обяви решението си за започване на производство по ликвидация на Olympic Insurance Co. Ltd, и назначи двама ликвидатори. Сега те трябва индивидуално и писмено да уведомят всички известни кредитори на дружеството в какви срокове и пред кой орган да заявят претенциите си.


Олимпик, застраховка, гражданска отговорност


"Олимпик", което държеше солиден дял от пазара на застраховка "Гражданска отговорност" в България, фалира преди две години. Няколкостотин хиляди българи могат да претендират за вземания - или за платени от тях полици, станали невалидни след банкрута, или за застрахователни щети, които компанията не е могла да изплати.

Сега ликвидаторите трябва да предоставят на кредиторите формуляри за предявяване на вземанията им, които според европейската Директива "Платежоспособност" могат да се попълват и на български език.

Комисията за финансов надзор съобщи, че ще оповестява публично чрез сайта си всяка информация по казуса.

 

0 от 500