IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla пуска достъп до Netflix и YouTube в колите си

На първо време обаче ще могат да се гледат само при спрял автомобил

Tesla пуска достъп до Netflix и YouTube в колите си

„Съвсем скоро” автомобилите на Tesla ще предлагат достъп до стрийминга на Netflix и YouTube на борда, обеща Илон Мъск. Според него това може да стане още през август, а ако не се случи, е въпрос на месец-два. На първо време видеосъдържанието ще може да се гледа само при спрял автомобил.

Усещането ще е изключително наподобяващо това в киносалон, настоява Мъск напук на факта, че автомобилите му са снабдени с вертикален екран на развлекателната система, вместо с хоризонтален. Според шефа на компанията "кино"-усещането ще идва от удобните седалки и от усъвършенствата аудиосистема, способна да имитира surround ефекти.

"Когато напълно автономното управление бъде одобрено от регулаторите, ще разрешим и гледане на видео в движение", писа Мъск в Twitter.

Netflix, YouTube и няколко други развлекателни екстри ще вървят в пакет с Autopilot V10, новото поколение асистент на Tesla. Той трябва да започне да се предлага за обикновени клиенти в края на август, стига всичко да е наред в провежданите в момента тестове.

Мъск уточни, че V10 ще има подобрен матистрален автопилот, по-съвършено разпознаване на светофари и знаци стоп, както и любопитната функция Smart Summon. Превеждана буквално като "интелигентно призоваване", тя позволява на автомобила сам да се придвижва през паркинги, да си намира свободно място и да паркира, а после да се върне при вас, когато го повикате.

Мъск все така настоява, че хардуерът на Tesla, разчитащ само на видеокамери и на един радар за ориентиране, е напълно достатъчен за автономно управление. Всички други компании в разработките си включват и т. нар. LIDAR-и - системи за засичане на разстояния чрез лазерни импулси.

 

0 от 500