IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi S6 получи и бензинов вариант

Спортният седан разчита на 2,9-литров V6 с 450 к.с.

Audi S6 получи и бензинов вариант

Компанията Audi вече представи "напомпаната" версия S на седана си A6, но тя получи дизелов двигател и е предназначена само за Европа. Сега е показан и бензиновият вариант, който е достъпен за други пазари и също е адски бърз.

Новата модификация Audi S6 разчита на добре познатия от други модели на концерна Volkswagen бензинов V6 турбомотор с обем 2,9 литра. Той се поставя на Porsche Panamera и на Audi RS5, например, като развива 450 к.с. и 600 Нм. Двигателят работи с пренастроена 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

Audi S6

В стандартни ситуации тягата се разпределя между осите в съотношение 40:60, но при необходимост до 75% от въртящия момент може да бъвде прехвърлен на предната ос и до 85% на задната ос. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 4,4 секунди. Така спортният седан не отстъпва на предшественика си, който обаче разчиташе на 4,0-литров V8 и е по-бърз от европейската версия. Със своя дизелов двигател тя прави същото за 5 секунди.

Като опция купувачите на бензиновото S6 могат да си поръчат актимен заден диференциал, разпределящ тягата между колелата, адаптивно окачване и завиваща задна ос, спортна изпускателна система, 21-цолови джанти и др.

Снимки: Audi
 

0 от 500