IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford окончателно се отказва от Ка+

Малките бензинови коли вече изглеждат обречени в Европа

Ford окончателно се отказва от Ка+

Eвропейското поделение на Ford окончателно ще спре да предлага и Ка+ на Стария континент, след като вече сложи точка на по-малкия му братовчед Ka. Причината е в твърде скромния интерес към него и в цялостната преориентация на пазара към електромобили вместо малки градски бензинови модели.

Освен това произвежданият в Индия Ка+ от догодина вече няма да покрива новите европейски стандарти за емисии, и компанията ще трябва да плаща глоби за всяка продадена бройка.

Ford реши да предлага индийския си модел в Европа през 2016 на мястото на предишния Ka, който бе на платформата на Fiat 500 и се произвеждаше в завода на италианците в Тихи, Полша.

За първите пет месеца на годината Ford е продал 22 406 бройки от Ka+ в Европа, с 13% по-малко от същия период на 2018.

Други производители също планират да разредят гамата си от малки градски автомобилчета. Opel спира да предлага на континента Karl и Adam, а Peugeot намекна, че 108 може да не получи ново поколение. VW също вероятно няма да подготви заместници на Up!, Skoda Citigo и Seat Mii, предлагайки вместо тях компактни електрически моделчета.

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    онзи ( преди 4 години )
    Правят ненужни кочини и после олеле не се купуват...Отворили са усти ката на ламя,но не предлагат нещо,което си заслужава...
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    дсф ( преди 4 години )
    Че то имаше ли такъв модел? Сега чувам.
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    sdf ( преди 4 години )
    Голяма изненада, че ще предлагат "компактни електрически моделчета", имайки предвид, че те са поне 2 пъти по-скъпи от бензиновите им предци. Сигурен съм обаче, че подмяната на едните модели се прави с цел градовете да станат "по-екологични". Сега чакам електрорастите да ми обяснят за безплатното паркиране в центъра, липската на екокакса и "безлатното" зареждане на нощна тарифа, за да е пълен цирка.