IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Драг битка: BMW M3 срещу Nissan GT-R

Трасето в Палм Бийч събира изключително интересни коли

Драг битка: BMW M3 срещу Nissan GT-R

Настоящото поколение на BMW M3 отива към края на жизнения си цикъл, но докато се чака неговият наследник, мощният седан „трупа опит” в интересни битки срещу суперавтомобили – като Nissan GT-R.

Естествено, най-лесното сравнение между двете коли е на драг трасето, като правим уточнението, че става въпрос за сериозен тунинг и от двете страни на пистата.

3-литровият 6-цилиндров бензинов турбо мотор на М3 е доработен, че да може да работи с гориво Е85, като има и доста нови компоненти: смукателни клапани, интеркулер и изпускателна система. А мощността на мотора е над 700 конски сили.

При GT-R също има тунинг подобрения – също се използва гориво Е85, като мощността е равна на тази на М3-ката. И за да са условията максимално равни, двете коли потеглят с летящ старт, а не тръгват от място, тъй като Nissan-а със системата 4х4 на задвижване би имал сериозно предимство.

Клипът от драг битките на трасето в Палм Бийч включва и други претенденти за слава: Mercedes-AMG, Dodge Charger, както и Corvette C7.

 

0 от 500