fallback

Audi работи над конкурент на купето Mercedes CLA

Компактният лифтбек ще излезе на пазара през 2021 г.

Компанията Audi дълго време си играеше с идеята за компактен седан, като залагаше до гояма степен на концепцията TT Sportback (на снимката), която беше представена през октомври 2014 г. Подобен модел обаче така и не се появи на пазара, но сега това е на път да се промени, съобщава Autocar.

Според информациите, в Инголщад вече усилено се работи върху автомобил, който се се конкурира с второто поколение на 4-вратото купе Mercedes CLA, както и с бъдещото BMW 2-Series Gran Coupe, чийто дебют ще се състои през 2020 г.

В Audi искат да създадат по-стилен и по-компактен събрат на седана A3. Това ще бъде лифтбек с 5 врати, който ще трябва да дебютира пред публика през 2021 г. Задържането на модела се обяснява с "настоящите технически възможности, заради които компанията е заета с разработката на други модели".

Сред тези модели е новото Audi A3, което освен като Sportback, ще се предлага и като седан. От гамата обаче отпадат хечбекът с 3 врати и кабриото, но пък ще бъде включена версия с увеличен пътен просвет - Cityhopper. Тя ще излезе последна - в средата на 2021 г. и едва след нея ще видим и компактният лифтбек.

Снимка: Audi

fallback
fallback
Последни