IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Президентът на Беларус седна в лимузина за 1,4 млн. евро

Моделът Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard W222 се сглобява 9 месеца

Президентът на Беларус седна в лимузина за 1,4 млн. евро

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се обзаведе с автомобил, на който повечето от колегите му могат да завиждат. Става дума за най-скъпата представителна кола в света - бронираната лимузина Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard W222. Базовата й цена е 1,4 милиона евро.

Новият автомобил, в който се вози Лукашенко, бе заснет от журналисти от сайта abw.by близо до стадион "Динамо" в Минск след церемонията по закриването на Европейските игри. Специалния статус на лимузината издава президентският й номер 001 BY.

Преди новия модел на Mercedes президентът на Беларус се возеше в последното поколение на S-Class (W221), закупено през 2011 г. Но това не е единственият автомобил на Лукашенко. Той се вози още в Mercedes-Benz G-Class W463, Maybach 62 и Audi A8L.

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard W222

Световните доставки на Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard W222 започнаха едва миналата година, въпреки че лимузината беше представена през 2016 г. Причината за това е дългият процес на сглобяване - производството на един брониран Pullman отнема девет месеца.

Отличителната черта на този модел е, че не се плаши от изстрелите от автоматични стрелкови оръжия, при това от упор (ниво на защита VR9), както и от експлозии на 2 м от колата и 1 метър над земята, произведени с оръжие, съдържащо 15 кг тротил (стандарт ERV 2010 г.). В каросерията на автомобила има бронирана стомана (на пода и по периметъра), както и кевлар (на покрива), а вместо обикновени стъкла са използвани такива на италианската фирма Isoclima с дебелина над 6 см. Дори гумите на лимузината са непробиваеми от куршуми, а зад задните седалки е поставена стоманена преграда, която защитава главите на пасажерите при терористична атака.

Теглото на лимузината е 5,6 тона. Задвижването на дългия 6,5 метра автомобил е поверено на 6-литров V12 двигател с две турбини, развиващ мощност от 530 конски сили и 900 Нм максимален въртящ момент. Салонът на S600 Pullman Guard W222 се отличава с материали от най-високо качество, бар, индивидуални кресла с функция за масаж и др.

Още снимки - в галерията по-горе

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    /:\ Lancista /:\ ( преди 1 година )
    Народът му гладува и изнемогва в нищета от безумната му диктатура и той хвърлил милиони за Мерцедес-Бенц...
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Защо не си поръча при Путин Аурус ами иска западния, вражески автомобил?
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    хехе ( преди 4 години )
    Голем празь функция за масаж вече и у Дачия го има.Ако решат да те убият и танк няма те спаси.*** диктатори.Изтока за тва си е клозет и навсякъде по Света ги възприемат като пияници и ***.
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Имал бол пари... дал... Така казва бай ***.А в един филм - История на света римляните казаха така: Да го .ухат бедните!