IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Acura подготви специален кросоувър за Пайкс Пийк

Японците ще участват с 4 автомобила в легендарното състезание

Acura подготви специален кросоувър за Пайкс Пийк

Спортното подразделение на Honda - Acura, разкри автомобилите, с които ще атакува предстоящото планинско изкачване Пайкс Пийк.

Първият и най-важен модел, създаден специално за състезанието, е кросоувърът MDX Sport Hybrid. За него е използван стандартният 3.5-литров V6, като тук обемът е увеличен до 3.7 литра. Заедно с хибридната система и седемстепенната скоростна кутия с двоен съединител, мощността на автомобила е нараснала до 400 к.с. и почти 475 Нм. Окачването на модела е състезателно, а от купето са премахнати всички ненужни части, като задните седалки, тази до пилота и е монтиран ролбар.

Другият кросоувър модел RDX A-Spec също е претърпял преработки. Двигателят е 2.0-литров с 4 цилиндъра, който е оборудван с по-голям турбокомпресор. Благодарение на направените промени, мощността в състезателната версия достига 350 к.с. и 447 Нм. Както и при MDX Sport Hybrid, тук окачването и интериорът са подобни, като са добавени също и 19-инчови HRE джанти.

Останалите два състезателни автомобила са от модела NSX. Първият от тях е за Time Attack категорията, чиято мощност е 625 к.с. И тук увеличението идва от използването на по-големи турбокомпресори. Разбира се, масата също е намалена, така че специалната NSX да е с 91 кг. по-лека от обикновената версия.

Втората NSX има сходни козметични промени като първата. Тя обаче ще бъде използвана като кола за сигурност, както бе и през 2015 г. Тъй като новият автомобил с подобно предназначение е модел, чието серийно производство все още не е започнало, то не са известни технически данни.

Тазгодишното издание на Пайкс Пийк ще се проведе на 30 юни, като в него ще вземат участие 88 пилоти.

 

 

0 от 500