fallback

Британци направиха Mustang на ток

Автомобилът е оборудван с 4 електромотора с обща мощност от 536 к.с.

Лондонската компания Charge Cars, специализирана в електрифицирането на класически автомобили, ще покаже Mustang, задвижван изцяло от електричество на фестивала Гудууд във Великобритания.

Моделът е в стил от 60-те години, като разполага с батерия с капацитет 64 кВт/ч и 4 електромотора - по един на всяко колело. Общата мощност на електрическата кола е 536 к.с. и 1200 Нм, което позволява максимална скорост от почти 240 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Пробегът, който може да бъде изминат с едно зареждане, пък е малко под 322 км.

За да бъде запазен максимално класическият вид на автомобила, от фирмата са използвали специални външни панели, изградени по лиценз. Отвън електрическият Mustang се отличава с изпъкнал капак, двойна предна решетка, както и спойлер на задния капак. Добавени са също и снижени странични прагове и двоен преден сплитер.

Интериорът също не се отличава особено, като единствената добавена екстра е дисплей с тъч-скрийн. Чрез него водачът може да контролира режима на окачване и превключването на задвижването между задно или AWD.

От Charge Cars споделят, че най-вероятно моделът ще бъде лимитиран в 499 бройки, като началната цена ще бъде 300 000 паунда. Не е изключено по-нататък да бъде показана и версия кабриолет.

fallback
fallback
Последни